- Reklama -

Další zklamání. Anaheim si o Stanley Cup opět nezahraje

- Reklama -

Smutek, zklamání. Anaheim vedl po pěti utkáních už 3:2, finále konference proti Chicagu ale do vítězného konce nedotáhl. Jestřábi znovu ukázali svou sílu a obrátili stav na konečných 4:3 pro sebe. To, že Anaheim došel letos o jedno kolo dál než loni, bolest fanoušků nijak nesnižuje. Tenhle tým si mohl zahrát o Stanley Cup a mohl ho vyhrát. Jenomže to znovu nevyšlo.
„Byli jsme od toho kousíček. Někdy jste tak blízko a přitom tak daleko,“ smutnil Andrew Cogliano. „Tak to chodí…“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po skončení utkání hráči Chicaga na ledě poskakovali radostí, domácí borci seděli sklesle na lavičce a přemýšleli, proč jim osud zase nepřál. Někteří jeli poděkovat brankáři Andersenovi. Pak se rozjeli, aby si podali ruce se šťastnějším soupeřem. Loni takhle vyprovázeli dál Los Angeles Kings, letos Chicago Blackhawks. Kings předešlý rok vyhráli Stanley Cup.
Anaheim dokazuje, že neumí sedmé zápasy. Předloni nezvládli sedmý zápas série proti Detroitu, loni končili s Los Angeles také po sedmi utkáních. Vždycky to bylo dřív, než by si nároční fanoušci přáli.
„Upřímně, nemám slova,“ řekl útočník Patrick Maroon, který v zápase neproměnil minimálně dvě obrovské šance. „Je to pro mě obrovské zklamání. Každý v téhle šatně by rád postoupil.“
Znovu to nevyšlo. Další šance přijde opět až za rok. „Je po všem,“ naříkal Maroon. „Musíme se z toho poučit. Byli jsme jeden zápas od postupu. Proti loňsku jsme udělali pokrok. Nejde ale o pokrok, uhrát to musíte celé… Musíme s tím žít zase minimálně do tréninkového kempu.“
Každý v šatně Ducks snášel bolest z vyřazení jinak. Cam Fowler je v Anaheimu pět sezón, zažil už hodně. „Pořád cítíte, jako že jste blíž a blíž a že se zlepšujete, ale stále se neumíme dostat do toho bodu, kam chceme. Bude chvíli trvat, než to strávíme. Budu o tom přemýšlet. Musím to použít jako motivaci do dalšího ročníku.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Nepříjemné pocity při potřásání rukou zažíval také Ryan Kesler. „Všechno je za námi. Je tu začátek léta a my se přes to musíme pomalu přenést. Musíme se připravit na další ročník, protože, a to vám říkám, tahle parta ještě neřekla poslední slovo. Máme tady rozdělanou práci.“
„Rozdělaná práce“ byl ale slogan Ducks už před touto sezónou. Dokonce ho nosili jako nápis na týmových tričkách. Hráči slibovali, že se poučili z porážek od Detroitu a Los Angeles a letos to bude lepší. Chicago, nutno říct, že šlo o velmi silného soupeře, bylo ale opět nad jejich síly.
„Chvíli to bude bolet,“ krčil rameny trenér Bruce Boudreau, jehož tým prohrál už šestý zápas číslo sedm. „Upřímně jsme věřili, že jsme silnější a vyhrajeme o pět zápasů víc. Nepovedlo se. Teď s tím musíme žít celé léto. Je to skvělá parta, chlapi bojovali každou noc. Oklepeme se z toho,“ slibuje kouč.
Foto: Icon Sportswire
Podávání rukou po skončení finále Západní konference

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -