- Reklama -

Další změna. Nového trenéra mají i Sharks

- Reklama -

San Jose ve středu propustilo hlavního kouče Petera DeBoera a prozatímním šéfem lavičky jmenovalo Boba Boughnera.
Podle informací insidera Elliotta Friedmana se jedná o čistě hokejové rozhodnutí, které nenavazuje na konce Billa Peterse v Calgary a Jima Montgomeryho v Dallasu.

Buď IN. Tuhle značku doporučuje PASTA!


DeBoerovi, s nímž se loučí se Žraloky i kolegové Steve Spott, Dave Barr a Johan Hedberg, se stala osudnou bilance 15-16-2.
„Když mátě za sebou takové úspěchy, tak změna není lehká, ale cítili jsme, že schopnosti tohoto týmu jsou mnohem větší, než se doposud ukazovalo. Proto byl potřebný nový hlas,“ odůvodnil krok generální manažer Doug Wilson.
DeBoer byl ve svém pátém ročníku na střídačce kalifornského celku a v každé ze čtyř předcházejících sezón dovedl tým do play-off. Nejdál došel s mužstvem hned v prvním roce, kdy se Sharks probojovali až do finále Stanley Cupu.
51letý Kanaďan se připojil ke klubu po angažmá v New Jersey a na Floridě.

Jeho nástupce Bob Boughner koučoval v letech 2017-19 Panthers. Zlepšit výkony mančaftu se s ním pokusí Roy Sommer jako přidružený trenér, Mike Ricci jako asistent a Jevgenij Nabokov jako kouč brankářů.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -