- Reklama -

Dalších pět roků pro Brauna

- Reklama -

Za pár týdnů se v NHL rozeběhne sezóna 2014-15, ale generální manažeři už musí myslet na další. Doug Wilson ze San Jose tak učinil, když obránci Justinu Braunovi nabídl novou pětiletou smlouvu za 19 miliónů dolarů.
„Z Justina se stal jeden z našich nejlepších a nejspolehlivějších obránců,“ tvrdí šéf Žraloků. „Je to excelentní bruslař, který každý večer vyniká v soubojích s nejlepšími hráči soupeře a dobře zapadá do našeho mladého jádra. Cítíme, že Justin zatím odkryl jen část svého talentu, a jsme rádi, že ho máme pod smlouvou na dalších šest sezón.“
Hokejista draftovaný před sedmi lety až v závěrečném kole čekal na první šanci v NHL tři roky. V sezóně 2010-11 pendloval mezi prvním týmem a farmou Sharks, v dalším ročníku už patřil ke stálicím základní sestavy. Ve zkrácené sezóně vynechal sedm utkání, loňský ročník odehrál jako jeden ze čtyř hokejistů San Jose kompletní.
Smlouva neobsahuje žádné klauzule o nemožnosti přesunu na farmu nebo výměny, ale rodáka z Minneapolisu to netrápí.
„Je skvělé, že jsme se dohodli,“ hodnotí podpisový akt. „Šest roků, včetně tohohle, si nemusím dělat starosti. Jsme šťastní, jak se to vyřešilo. Došlo se k vzájemné dohodě dobré pro obě strany.“
Prvotním Braunovým úkolem v zadních řadách Sharks je narušovat výpady protivníků, ale stále víc se snaží přispívat i k ofenzívě mužstva. V minulém ročníku skončil poprvé v kladných číslech v tabulce pravdy (a hned na solidních 19 bodech), vstřelil čtyři branky a přidal třináct asistencí. Letos by si laťku rád posunul ještě výš.
„Mluvili jsme o tom, že bych měl sbírat víc bodů. Snažit se víc střílet, tvořit hru. To je věc, na které musím ještě zapracovat,“ uznává v rozhovoru pro San Jose Mercury News.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -