- Reklama -

Dan Vladař je připravený čelit nové výzvě

- Reklama -

Dan Vladař měl v sobotu nečekaný telefonát.
„Ahoj, budeš naší dvojkou,“ řekl mu generální manažer Bruins Don Sweeney. 23letý rodák z Prahy tak začal psát nové kapitoly své hráčské kariéry.


„Moje reakce byla: ‚Ok, fajn, beru to. Za jak dlouho mi jede autobus? Za 45 minut? Ok, budu tam‘,“ cituje Vladaře Conor Ryan z portálu Boston Sports Journal.
Připomínáme, že věci tímto směrem rozhýbal Tuukka Rask, který kvůli rodinným důvodům opustil karanténní bublinu a odstoupil z play-off. Čtěte ZDE.
Místo jedničky převzal Slovák Jaroslav Halák, kterému nyní kryje záda mladý Čech.


Vladař je jedním z TOP bostonských prospektů, v NHL si ale ještě zatím nezachytal. Naposledy se objevil v ostrém klání 11. března za Providence v AHL.
„Kdyby mi někdo řekl před týdnem nebo deseti dny, že by se mohlo tohle stát, neuvěřil bych mu,“ pokračoval Vladař. „Každý v našem týmu ale respektuje Tuukkovo rozhodnutí. Já se nyní snažím denně tvrdě pracovat a pokud přijde moje šance, budu se snažit předvést to nejlepší, abychom vyhráli.“
Ve druhém kole play-off se Bruins střetnou s Lightning, na které narazili v postseason naposledy v roce 2018. Floridský celek tehdy Boston smetl v konferenčním semifinále v pěti duelech.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -