- Reklama -

Dánové nechtějí být na MS za otloukánky. Z NHL jim přislíbili účast už čtyři hráči

- Reklama -

Dánskou reprezentaci posílí na květnovém mistrovství světa i útočník týmu New York Rangers Nicklas Jensen. Jeho start v Rusku o víkendu posvětil generální manažer Jezdců Jeff Gorton.
„Poté, co skončila sezóna Rangers i farmě v Hartfordu, jsem čekal, kdy zazvoní telefón a ozvou se mi z národního týmu. Je pro mě ctí hrát za Dánsko a těším se, že zase uvidím spoluhráče z reprezentace,“ uvedl Jensen pro portál ishockey.dk.


Může vás zajímat:


Jensena draftovali v roce 2011 Vancouver Canucks, za něž odehrál 24 utkání s bilancí tří gólů a tří asistencí. Letos v lednu ho pak Kosatky vyměnily do New Yorku, kde však příležitost v prvním týmu nedostal a sezónu dohrál v AHL.
„Nicklas má za sebou dobrou sezónu v Hartfordu, který mu pomohl učinit další pokrok v jeho kariéře. Na spolupráci s ním se moc těším,“ neskrýval radost z nové posily trenér dánského výběru Jan Karlsson.

Nicklas Jensen

- Reklama -

Třiadvacetiletý křídelník bude čtvrtým hráčem z NHL, který se představí v dánském kádru na MS. Svou účast na šampionátu již dříve potvrdili útočníci Jannik Hansen z Vancouveru, Nikolaj Ehlers z Winnipegu a Lars Eller z Montrealu.
Dánové, na které narazí ve skupině A i český výběr, se budou snažit navázat na historický úspěch z MS 2010, na němž porazili favority z Finska (4:1) a Slovenska (6:0) a celkově skončili osmí.
Titulní foto: Kragenfaultier – Vlastní dílo, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -