- Reklama -

Dárek k Folignovu jubileu: nová smlouva

- Reklama -

Když ve středu večer nastupoval Nick Foligno ke svému 500. utkání v NHL, v jedné věci už měl jasno: na dalších šest roků jsem finančně zajištěný. Smlouva, kterou krátce předtím podepsal s Blue Jackets, mu do léta 2021 vynese celkem 33 miliónů dolarů.
„V tomhle městě jsem chtěl zůstat. Bavil jsem se o tom s manželkou a shodli jsme se, že to tady milujeme. Tady si přeju vyhrávat, tady si přeju být. Jsem hrdý na to, co jsme tu dokázali, a chci vidět, kam to povede dál,“ říká rodák z Buffala.
Z pětistovky startů jich za Columbus absolvoval 149, zaznamenal v nich 41 branek a 49 asistencí. Zbylých 148 bodů nasbíral ještě v dresu Ottawy, odkud k Modrokabátníkům přišel v červenci 2012 výměnou za obránce Marca Methota. Pokud ale bude někdejší americký reprezentant pokračovat jako dosud, brzy v součtu gólů a nahrávek svá čísla z bývalého působiště překoná. Letos  má nakročeno k životní sezóně, s 32 body útočí na elitní dvacítku ligových statistik.
„Kromě střelby má ještě spoustu dalších předností. Bije se za spoluhráče, bojuje, blokuje střely,“ vypočítává generální manažer Jarmo Kekäläinen. „Nastupuje, i když je zraněný. Je srdcem a duší našeho týmu.“
Foligno si do Columbusu přinesl tříletou smlouvu s průměrným příjmem lehce překračujícím tři milióny dolarů, po jejím vypršení by se v červenci stal nechráněným volným hráčem. GM Modrokabátníků je potěšen, že k tomu nedojde.
„Chceme tu hráče, kteří si přejí hrát za Blue Jackets. Vedli jsme spolu dnes dopoledne ještě před podpisem smlouvy rozhovor a Nick mi řekl, že tu chce zůstat. Chce s námi vítězit. Chce pokračovat v budování mužstva, z něhož se pokoušíme udělat vítěze NHL,“ říká Kekäläinen.
Možná to zní neskromně, ale v Columbusu už si nemusejí dávat nízké cíle. Loni se podruhé v historii podívali do vyřazovacích bojů a v sérii s Pittsburghem uhráli dokonce svá první dvě vítězství v play off. Foligno přispěl dvěma brankami, včetně vítězné trefy z prodloužení čtvrtého utkání.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -