- Reklama -

Dárky k Sedinovu jubileu: Vrbatův gól, Hansenův hattrick

- Reklama -

Daniel Sedin odehrál v neděli svůj tisící zápas za Vancouver (a také v NHL) a i když se v něm bodově neprosadil, spoluhráči se mu postarali o důstojnou oslavu. Člen čtvrté formace Jannik Hansen zabalil jako dárek hattrick, Radim Vrbata přispěl také gólem. Brankář Ryan Miller se zapojil svým způsobem, pustil jedinou z 25 střel hokejistů Blackhawks.
Chicago usilující o čtvrtou výhru v řadě drželo po dvou třetinách nerozhodný výsledek 1:1, ale poslední dějství patřilo pouze domácím. Ve 47. minutě tečoval Hansen Dorsettovu střelu, o jedenáct minut později důrazný Vrbata zakončil Tanevovu akci. V poslední minutě vyhrál dánský hrdina večera rychlostní souboj a zakončil do prázdné klece. U všech Hansenových gólů asistoval nováček Bo Horvat.
Vrbatovu bývalému klubu z Arizony se tolik nevedlo. Ve 49. minutě utkání s Anaheimem sice Keith Yandle využil Eratovy pobídky, ale to bylo od Kojotů všechno. Navíc v té době už prohrávali 0:2 po trefách Kylea Palmieriho a Patricka Maroona (1+1) z druhé třetiny.
Ducks bodovali v deseti z posledních jedenácti startů, ale poprvé po třech týdnech se jim podařilo zvítězit v základní hrací době. S jednatřiceti body vedou Západní konferenci právě před Vancouverem.
Na východě jsou v čele stále hokejisté Montrealu, ale včera v New Yorku neměli svůj den. Henrika Lundqvista nepřekonali z 21 pokusů ani jednou, sami naopak pětkrát inkasovali. Švéd udržel čisté konto počtvrté v sezóně, v jeho bohaté kariéře se jedná o shutout s pořadovým číslem 54.
Ofenzívu Rangers táhl Martin St. Louis (1+1), dva body zaznamenal ještě Chris Kreider. Jezdcům vyšly vstupy do třetin, ve druhém i třetím dějství skórovali prakticky hned na začátku. Na straně Habs byl Tomáš Plekanec s ice-timem 18:30 nejvytíženějším z útočníků.
Je to smutné konstatování, ale je tomu tak: Ondřej Pavelec už dva týdny čeká na výhru. Nedočkal se ani v pátém zápase v řadě, Winnipeg v neděli podlehl Bluesmanům 2:4. Dvakrát Tryskáči v divizním souboji vedli, podvakrát St. Louis srovnalo při přesilovkách. V obou případech u toho byl jako nabíječ Alex Steen.
Na začátku třetího dějství rozdal karty opačně Ryan Reaves, střelou do prázdné brány dal výsledku konečnou podobu Paul Stastny.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -