- Reklama -

David Booth hlásí návrat. Uspěl na zkoušce u Rudých Křídel

- Reklama -

Útočník David Booth se vrácí do NHL. Po dvou sezónách, které strávil v ruské KHL, dokázal americký útočník přesvědčit zástupce Detroit Red Wings. Ti s ním podepsali dvoucestný kontrakt na jednu sezónu. 32letý rodák z Detroitu by měl naskočit do zahajovacího zápasu proti Minnesotta Wild.
„Nedovedu vyjádřit co to pro mě znamená. Nejenom pro mě, ale i pro mojí rodinu,“ prohlásil dojatý Booth. „Ať bych začal v dubnu, nebo dokonce v srpnu, řekl bych, že jsem měl tu nejtěžší pozici, abych to dokázal. Jako hráč v sebe občas ztratíte důvěru a nejste si jistí, ale já byl vždycky ten kluk, který spoléhal na svou víru.“
„Dva roky jsem byl pryč z ligy. Jsem si jistý, že lidé mají více pochybností, než pozitivních věcí, o kterých by mohli mluvit.“
Booth naposledy nastupoval v NHL během sezóny 2014/15. Tehdy hájil barvy Toronto Maple Leafs. Celkově odehrál v nejslavnější lize světa 502 zápasů a získal 231 bodů (120+111). Nyní bude moci své statistiky rozšířit u Rudých Křídel, kteří s ním počítají do čtvrté formace a do oslabení.
„Přišel sem a odvedl opravdu skvělou práci,“ chválil trenér Blashill. „Přinesl rychlost, fyzickou hru a schopnost hrát ofenzivně,“ dodal na adresu zkušeného útočníka.
Podepsaná smlouva zaručuje Boothovi výdělek 700 000 USD v případě, že zůstane u prvního tým Red Wings. Pokud však bude odeslán na farmu v Grand Rapids, vydělal by si 250 000 USD.
„Pokud nevydržím hrát dobře, rozumím tomu, že by to mohla být možnost. Ale já chci, aby tenhle tým vyhrával a chci být jeho součástí. To je součást toho, proč jsem do týmu přišel. Chci tomuhle týmu pomoci vyhrávat,“ tvrdil nový člen šatny Wings.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -