- Reklama -

Dělal jsem potíže, uznává Richards. Ve Washingtonu stále čeká na první bod

- Reklama -

Dvanáct zápasů, v každém v průměru dvanáct minut na ledě – a stále ani bod. Mike Richards od lednového podpisu smlouvy s Washingtonem zatím svému novému zaměstnavateli příliš nepomohl, alespoň při pohledu do statistik ne. Capitals ale vyhráli většinu utkání i bez příspěvků nového vedoucího své čtvrté útočné formace.
„Nečekali jsme od něho, že bude tahounem ofenzívy,“ brání svého svěřence trenér Barry Trotz. „Řekl jsem mu upřímně, co po něm budu chtít. Někteří lidé měli možná větší očekávání, ale realita je jiná. Oni hledí na věc pouze zvenčí, ale dokud nejste s Mikem v kabině nebo nebojujete na ledě s ním nebo proti němu, nic o něm nevíte.“
Richardse by vyjádření nadřízeného mohlo uklidnit, ale nuly v kolonkách gólů a asistencí někdejšího 80bodového hokejisty samozřejmě netěší.
„Nečekal jsem, že budu v každém utkání rozsvěcet branková světla, ale přece jen jsem očekával, že bych  mohl přispět trochu víc,“ trápí se. „Je to frustrující, ale myslím, že v posledních třech nebo čtyřech zápasech už jsem se dostával víc do šancí a vymyslel jsem víc akcí. Věřím, že mi to tam spadne, a doufám, že to bude co nejdřív. Lhal bych, kdybych říkal, že mě to nemrzí.“
Rodák z kanadské Kenory se neprosadil ani ve včerejším utkání s Los Angeles, které pro něho mělo zvláštní náboj. Byli to Kings, kde poslední čtyři sezóny působil, než mu kalifornský klub kvůli jeho problémům se zákonem vypověděl smlouvu. I když Richards spolu s hráčskou unií NHLPA postup Králů napadli, 31letý forvard má pro řešení, s nímž přišel generální manažer Dean Lombardi, pochopení.
„Nakonec musel dělat věci, které pravděpodobně dělat nechtěl, ale já mu to moc neusnadnil. Rád bych řekl, že chyba byla na obou stranách, ale větší asi na mé. On se s tím musel vypořádat tak, aby z toho Kings vyšli co nejlépe,“ uznává člen dvou mistrovských týmů Kings.
Do svého bývalého šéfa si ale přece jen trochu rýpne. „Dean chtěl z celé té záležitosti vytěžit mediálně co nejvíc, a to se mu povedlo. Já jsem spíš člověkem, který se pozornosti vyhýbá. Lidé, kteří mě znají, vědí, že nestojím o hlavní titulky. Nevyhledávám možnosti k interview jako někteří.“
Před zájmem veřejnosti se Richards půl roku „skrýval“ ve svém rodném městě, formu se snažil udržet hraním v amatérských soutěžích. V lednu přišla nabídka na miliónovou smlouvu s Capitals.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -