- Reklama -

Deset výher a tři nuly v řadě pro Bluesmany

- Reklama -

Před pár týdny byli téměř na odpis, pozice pro play-off se jim vzdalovaly a nic nenasvědčovalo tomu, že v St. Louis budou ještě schopni sezónu zachránit. Po nedělní výhře nad Minnesotou ale všechno vypadá jinak. Blues drží postupovou příčku a momentálně jsou jedním z týmů s nejlepší formou v lize.



Vyhráli už desetkrát v řadě, čímž vyrovnali klubový rekord z roku 2002. To ale není všechno. V posledních třech duelech ani jednou neinkasovali! Celkem drží neprůstřelnost už dlouhých 187 minut. Na třech čistých kontech za sebou mají zásluhu oba gólmani (Binnington, Allen, Binnington). Odehrát tři zápasy v řadě bez inkasované branky se Blues povedlo popáté v historii klubu.
Fanshop týmuHistorii přepisoval zejména Jordan Binnington, který se stal teprve sedmým brankářem, jenž během svých prvních čtrnácti zápasů v NHL vychytal čtyřikrát nulu. Doplnil tak šestici Frank Brimsek (1938-39), Lorne Chabot (1926-27), Alec Connell (1924-25), Mike Karakas (1935-36), Flat Walsh (1928-29) a Antti Niemi (2009-10).


Binnington je také prvním brankářem-nováčkem v historii klubu, který vyhrál osm zápasů za sebou. „Chytli jsme se. Hrajeme teď vážně dobře. Dobře do zápasu vstoupíme a tím udáme tón pro zbytek utkání. Doufejme, že to tak bude pokračovat,” uvedl nečekaný hrdina letošní sezóny St. Louis, který vychytal dvě nuly za sebou. Jeho slova jen potvrzuje skutečnost, že Blues v zápase neprohrávali už neuvěřitelných 433 minut. To je mimochodem další klubový rekord.
Jeho letošní bilance činí 12 výher, 1 porážka a 1 prohra v prodloužení či po nájezdech. Úspěšnost zákroků má 94,4% a průměr inkasovaných branek stlačil na hodnotu 1,42. V NHL přitom pětadvacetiletý brankář debutoval teprve letos 7. ledna. Od té doby nezaznamenal žádný gólman více výher, než právě Binnington.

- Reklama -


„Oba gólmani teď chytají skvěle. Binnington byl dnes opět fantastický. Předvedl klíčové zákroky v pravou chvíli,“ chválil svého brankáře po nedělní výhře 4:0 nad Minnesotou kouč Craig Berube.
Na kolik zápasů dokážou Blues svou vítěznou sérii natáhnout? A kdy skončí jejich neprůstřelnost?
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -