- Reklama -

Detroit má zájem o Radulova

- Reklama -

Mimo led a občas i na něm bývá občas kontroverzní, ale o jeho hokejových kvalitách nelze pochybovat. Především kvůli nim usilují představitelé Detroitu o to, aby na jejich soupisce pro příští sezónu figuroval ruský bouřlivák Alexandr Radulov. Ovšem pozor, kvůli jeho výstřelkům mu prozatím hodlají nabídnout pouze roční smlouvu.
Její výše by se podle informací internetových stránek MLive měla pohybovat mezi čtyřmi až pěti milióny dolarů. Bude záležet jen na rodákovi z Nižného Tagilu, zda svými výkony a také chováním přesvědčí Rudá křídla, že má smysl si ho později zavázat na delší dobu.
V roce 2006 tak učinil Nashville, který 15. muži draftu 2004 nabídl klasickou nováčkovskou smlouvu na tři roky, jenže Radulov rok před jejím skončením dezertoval zpět do vlasti – konkrétně do klubu Salavat Julajev Ufa. Z jeho případného návratu do NHL se poté stal evergreen jarních a letních měsíců.
Nakonec k němu došlo v březnu 2012, ale neměl dlouhého trvání. Radulov odehrál za Predátory devět utkání v základní části a osm zápasů play off, jenže když spolu s Bělorusem Andrejem Kosticynem před třetím duelem druhého kola s Phoenixem propásli večerku, zavřel si tím vrátka znovu.
„Když řekneme Nashville Predators, bavíme se o týmu. Bavíme se o zodpovědnosti. Jsme mužstvem, kde očekáváme jisté chování, a máme pravidla, kterými se řídíme. Oni se jimi neřídili, takže musí nést následky,“ hřímal tehdy trenér Preds Barry Trotz. „Je to prosté a jednoduché.“
Zámořská bilance Radulova, který za měsíc oslaví třicáté narozeniny, se tím uzavřela na 154 zápasech základní části, v nichž zaznamenal 102 bodů. V Kontinentální lize během svého působení v Ufě a po návratu v CSKA Moskva byl čtyřikrát vyhlášen nejlepším hokejistou sezóny a získal jeden mistrovský titul. Na mezinárodní úrovni vyšperkoval svoji sbírku o dvě zlata a jeden bronz ze světových šampionátů.
Foto: s.yume / flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -