- Reklama -

Detroit porazil lídra soutěže. Překvapení to ale není

- Reklama -

Nejhorší skolil nejlepšího.
Opět.

Útočník Andreas Athanasiou jistil výhru Red Wings nad Bostonem gólem do prázdné brány, aby upravil skóre na závěrečných 3:1.

„Když hrajeme dobře a zachytá nám gólman, dokážeme potrápit každého,“ řekl po utkání hlavní kouč Detroitu Jeff Blashill. „Tohle je prostě NHL. Takhle vyrovnaná soutěž ještě nikdy nebyla.“


Rudá křídla (14-39-4) se dívají v tabulce na zbytek týmů s velkým odstupem, na vedoucí mančaft v lize (34-11-12) si však dokázali vyšlápnout už podruhé v této sezóně.
„Vypadá to, že se na nás dokáží vyhecovat,“ uvedl Torey Krug, autor jediné branky Bruins. „Ať už zatím bylo cokoliv, bylo to pro nás těžké střetnutí.“
Boston zvítězil šestkrát v řadě, než jej zastavil Detroit, který má z posledních tří klání dvě výhry.

Buď IN. Tuhle značku doporučuje PASTA!

„Dívejme se na ně jako na vítězný celek, ale nemyslím si, že byli lepším týmem,“ vyslal jasný vzkaz trenér Bruins Bruce Cassidy.
Stejně jako v minulém souboji vynikalo mužstvo z Michiganu lepším gólmanem. Jonathan Bernier kryl 39 střel a byl to on, kdo stál za vítězstvím Detroitu nad Bostonem i před třemi měsíci.
Bostonský Tuukka Rask zastavil 17 střel a v bitvě gólmanů skončil v Bernierově stínu.

- Reklama -
O tom, že se nejedná o náhodný výsledek, svědčí fakt, že Red Wings porazili Bruins už popáté za sebou.

Athanasiou, který stvrdil výhru ranou při hře soupeře bez brankáře, se postaral také o vítězný gól. Ten padl v osmé minutě třetí třetiny.
„Myslím, že opět záleží na důvěře a tyto dva góly pro něj budou velkou vzpruhou,“ uvedl Blashill na adresu svého svěřence, který vinou zranění skóroval v tomto ročníku teprve sedmkrát.
Možnost vyrovnat měl čtyři minuty před koncem forvard Chris Wagner, minul ale prázdnou bránu.
„Naši útočníci dvakrát netrefili odkrytou bránu,“ posteskl si Cassidy.
Jeho hoši vyjedou na led opět ve středu proti Montrealu. Red Wings čeká v úterý Buffalo, další otloukánek soutěže.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -