- Reklama -

Detroitem se ozvaly detonace. Nová hala pro Red Wings si bere svou daň

- Reklama -

V centru Detroitu byl během sobotního rána řízeně odpálen bývalý hotel Park Avenue, na jehož místě má vyrůst moderní stánek tamního celku NHL. Demolici, k níž bylo potřeba více než 90 kg dynamitu, přihlížely stovky obyvatel michiganské metropole.
Nová aréna Red Wings má přijít až na 450 milionů dolarů a její otevření je plánováno na rok 2017.
Hotel se sesypal jako domeček z karet za pouhé dvě sekundy:

Aréna má stát v místě, které bude za 650 miliónů kompletně zrestaurováno. V plánu je přestavba 45 bloků, výsledkem má být i celkové zkulturnění severní části centra města.
Kapacita multifunkční haly má činit zhruba 20 tisíc fanoušků.
Kritici plánu napadají kombinované financování ze soukromých a veřejných zdrojů a celkovou výši nákladů. Detroitský obyvatel Norman Melton, který si v sobotu ráno kvůli demolici přivstal, však s podobnými názory nesouhlasí.
„Myslím si, že je to úžasné,“ svěřil se Melton deníku The Detroit Free Press. „Detroit potřebuje změnu a tato změna je k dobrému.“
Představení nové arény i renovace severní části centra města:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -