- Reklama -

Devět hráčů, z nichž by se mohli stát v NHL kapitáni

- Reklama -

Fanda NHL
I navzdory blížícím se tréninkovým kempům nemá osm týmu NHL svého kapitána. Oficiální ligové stránky přinesly devět největších adeptů, kteří by se mohli „céčka“ v těchto mančaftech chopit.
Arizona Coyotes – Oliver Ekman-Larsson (O)
Sedmadvacetiletý bek podepsal v létě osmiletý kontrakt, jenž jej v týmu udrží až do roku 2027. Švéd je věrný Arizoně už osm sezón. V uplynulém ročníku nosil na dresu písmeno „A“, nyní by se měl v abecedě o dvě místa posunout.
Další možnosti: Niklas Hjalmarsson, Derek Stepan
Buffalo Sabres – Jack Eichel (Ú)
Teprve jednadvacetiletý forvard byl loni s 64 body nejproduktivnějším hráčem Buffala. Sabres nemají kapitána od dob Briana Gionty (2014-17), teď nastal čas pro změnu.
Další možnosti: Kyle Okposo, Jason Pominville
NEPŘEHLÉDNĚTE: Hvězda amerického fotbalu šokovala svým vyjádřením o NHL
Carolina Hurricanes – Jordan Staal (Ú)
V minulé sezóně byl devětadvacetiletý Kanaďan spolukapitánem s Justinem Faulkem. Od Staala se očekává, že bude v následujících letech lídrem mladého týmu. S Hurricanes má před sebou ze svého kontraktu ještě šest ročníku.
Další možnosti: Justin Faulk, Justin Williams
New York Islanders – Josh Bailey (Ú)
Isles hledají kapitána po odchodu Johna Tavarese do Toronta (čtěte ZDE). Přijde řada na služebně nejstaršího Ostrovana? Osmadvacetiletý Bailey byl v minulém ročníku, v němž si s 18 góly a 71 body stanovil svá nová osobní maxima, Tavaresovým asistentem.
Další možnosti: Johnny Boychuk, Anders Lee
New York Rangers – Marc Staal (O)
Rangers měli od roku 2000 pět kapitánů – Marka Messiera, Jaromíra Jágra, Chrise Druryho, Ryana Callahana a Ryana McDonagha. Uplynulou sezónu pak odehráli po McDonaghově odchodu bez muže s céčkem na hrudi. Jednatřicetiletý Staal je oporou defenzivy Newyorčanů už 11 sezón. Zbylé tři roky z aktuální smlouvy může strávit jako kapitán.
Další možnosti: Mats Zuccarello, Kevin Shattenkirk
Toronto Maple Leafs – Auston Matthews / John Tavares (oba Ú)
Velký souboj o „céčko“ se očekává v Torontu. Dvěma největšími favority na jeho zisk jsou Auston Matthews, jednička draftu 2016, a John Tavares, hvězda získaná z New Yorku. Dostane přednost dvacetiletý mladík s oceněním pro nejlepšího nováčka nebo sedmadvacetiletý mazák?
Další možnosti: Morgan Rielly, Jake Gardiner
Vancouver Canucks – Bo Horvat (Ú)
Kosatky se musely rozloučit se svým dlouholetým kapitánem Henrikem Sedinem (čtěte ZDE), jenž s bratrem Danielem ukončil kariéru. Vancouver má v kádru několikero veteránů (Edler, Tanev), „céčka“ se ale může chopit třiadvacetiletý Bo Horvat. Devítka draftu 2013 má za sebou s 22 góly střelecky nejúspěšnější sezónu.
Další možnosti: Brock Boeser, Christopher Tanev
Vegas Golden Knights – Deryk Engelland (O)
Zatímco ve své historicky první sezóně Rytíři kapitána neměli, v té druhé se očekává změna. Volbou čísla jedna by měl být šestatřicetiletý Deryk Engelland, který v Las Vegas dlouhé roky žije. Minulý ročník si navíc s 18 asistencemi a 23 body stanovil svá kariérní maxima.
Další možnosti: Reilly Smith, Jonathan Marchessault

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -