- Reklama -

Devils bez Jágra porazili Los Angeles, Plekanec asistoval u vítězného obratu Canadiens

- Reklama -

Bez nemocného Jaromíra Jágra nastoupili hokejisté New Jersey k zápasu na ledě Los Angeles, ale českou legendu zastoupili krajané v ofenzívě Devils Martin Havlát a Patrik Eliáš. Havlátův gól po přihrávce Eliáše dostal New Jersey v polovině zápasu do vedení 3:1. V dalším průběhu druhé třetiny navýšili náskok Devils Mike Cammaleri a Michael Ryder. V poslední třetině Králové pouze góly Mariána Gáborík a Justina Williamse korigovali stav na konečných 5:3 pro hosty. Pro úplnost dodejme, že první dvě branky Devils (obě v přesilovce) vstřelil devětadvacetiletý forvard Steve Bernier.
Hokejisté Columbusu se doma proti Montrealu dostali brzy do vedení, ve 4. minutě mířil přesně Jeremy Morin. V dalších minutách hry byl hodně vidět útočník Canadiens Tomáš Plekanec, po jehož přihrávce z levého rohu byl blízko vyrovnání Brendan Gallagher. Rozhodčí ale zmařili montrealskou radost verdiktem, že puk nepřekročil celým objemem brankovou čáru.
Později pak český forvard sám ve skrumáži před gólmanem Sergejem Bobrovským těsně minul branku. Domácí navíc deset minut před koncem přidali další gól, vyloučení P.K. Subban zužitkoval Ryan Johansen. Jenže Montreal to nezabalil a dokázal nepříznivý vývoj zápasu obrátit ve svůj prospěch. Během čtyř minut nasázeli Canadiens tři branky, všechny padly v přesilovkách. V 52. a v 56. minutě úřadoval Max Pacioretty, u jeho rozdílové trefy asistoval Plekanec. V čase 54:24
skóroval Subban.
V zápase Washingtonu s Philadelphií viděli diváci pouze jediný gól. Ve čtvrté minutě vybojoval puk u mantinelu Matt Niskanen a bleskově jej poslal před branku, kde se v pravý čas motal se svou hokejkou kanadský křídelník Jason Chimera, na jehož šikovnou teč neměl hostující gólman Rob Zepp nárok. Na opačné straně kluziště zářil Braden Holtby. Ve druhé třetině vychytal únik Claudea Girouxe, a když se zaskvěl i v několika oslabeních, mohl si brankář Capitals připsat čtvrtou nulu v této sezóně.
Druhé čisté konto v tomto ročníku má po zápase s Torontem na svém kontě dánský brankář Anaheimu Frederik Andersen. Ducks vyhráli 4:0, když se již třetím hattrickem v ročníku zaskvěl kanonýr Corey Perry. Na dva góly mu přihrával kapitán Ducks Ryan Getzlaf, vítěznou branku vstřelil ve třinácté minutě Kyle Palmieri.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -