- Reklama -

Devils se probrali pozdě. Tři branky v úplném závěru byly málo

- Reklama -

Jen něco přes tři minuty scházelo Jakeu Allenovi k dosažení dalšího vychytaného shutoutu. Hráči St. Louis kráčeli od první minuty za vítězstvím velmi rázně, nakonec však nechali hosty udělat z utkání nečekané drama. Sedmé vítězství Blues v řadě bylo v závěru ohroženo.
Brankář Allen tak musí být nakonec rád za výhru, chuť na vychytanou nulu si musel nechat zajít. „Myslím, že shutouty jsou bonusy,“ řekl gólman St. Louis. „Kdybych vychytal tenhle třetí, skvěle, užil bych si to trochu víc. Nyní se ale soustředím jenom na výhry. Určitě se musíme z posledních několika minut poučit, nicméně dohromady jde o to, že máme dva body a můžeme se pohnout k sobotě.“
Trenér Ken Hitchcock věc tak jednoduše neviděl, svého muže v masce litoval. „Je mi ho líto,“ řekl po utkání. „Je to výhra, ale chutná to trochu jako prohra, protože jsme nechali našeho brankáře padnout, přestože jinak chytal velmi dobře. Jersey si šlo za svým, na konci nás pěkně zmáčkli.“
NHL: NOV 06 Devils at Blues
Týmy St. Louis a New Jersey se utkaly podruhé během tří dnů. V úterý se obě mužstva střetla na hřišti New Jersey v Newarku, ve čtvrtek došlo na odvetu v St. Louis. Oba duely skončily těsným jednogólovým vítězstvím Bluesmanů.
Čtvrteční zápas měl neobvyklý průběh. Skóre otevřel svým devátým přesným zásahem v sezóně Vladimír Tarasenko. Trefil se počtvrté za sebou a gól to byl opět výstavní. Ruský mladík se protáhl mezi několika soupeři, počkal se střelou, položil si gólmana a skóroval.
„Není to o gólech, je to o výhrách,“ nechlubil se svým úspěchem střelec. „Máme jich sedm v řadě. Udělejme z toho osm a připravme se na další utkání.“
Další průběh zápasu přinesl druhou a třetí branku Blues. Stav 3:0 trval ještě v polovině 57. minuty, pak se probrali hosté. Dva góly Rydera a jeden Židlického by znamenaly vyrovnání, kdyby mezitím Devils nedokázali ještě jednou inkasovat.
U poslední branky Rydera nahrával Jaromír Jágr, který opět potvrdil neskutečný přehled, když poslal puk naslepo před bránu, kde měl střelec snadnou úlohu. Druhou asistenci si připsal Patrik Eliáš.
„Jejich obránci jsou jedni z nejlepších v lize, brankář od nich dostal velkou podporu. Rychle si dávají puk a soupeřům nedávají moc šancí,“ ocenil defenzivu soupeře Eliáš.

Foto/Photo by: Victoria Geisz/ Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -