- Reklama -

Devils se zbavují cenného zboží. Pryč šel kapitán Greene i útočník Coleman

- Reklama -

Fanshop týmuNew Jersey Devils už odepsali letošní sezonu a rozhodli se zpeněžit některé cenné kusy, které ve své zásobě mají. Do Islanders tak putuje dlouholetý kapitán, který svoji celou dosavadní kariéru strávil mezi Ďábly, Andy Greene. Jen o několik desítek hodin později New Jersey oznámilo také trejd Blakea Colemana, jehož novým působištěm bude Tampa.
Greene se stěhuje do New Yorku výměnou za druhou volbu v draftu 2021 a nadějného obránce Davida Quennevillea.
„Je to příval nové energie. Pomalu se připravujete, že vás čeká posledních šest týdnů sezony a najednou jste uprostřed bojů o play-off a Stanley Cup. Opět hrajete zápasy, ve kterých o něco jde. Těším se na seznámení se spoluhráči a pokusím se najít své místo v týmu,“ nechal se slyšet zkušený sedmatřicetiletý bek.
V New Jersey strávil celkem 14 sezon, v posledních pěti nosil kapitánské „C“. Je sedmý mez hráči Devils v počtu odehraných utkání v základní části – 923. Letos nastoupil tento poctivý obránce do 53 zápasů a připsal si 11 bodů.
Staří známí
Do nového působiště se stěhuje i útočník Blake Coleman. Lightning za něj Devils pošlou mladíka Nolana Footeho a první volbu v draftu 2020 nebo 2021.
„Jsem obeznámen s tím, jaký mají tým a jaké hvězdy v něm hrají. Navíc proti jejich kouči Jon Cooperovi jsem hrál už od juniorů, takže mám představu, jakým způsobem vede svůj tým. Vždycky jsem byl týmový hráč. Kde mě budou potřebovat, tam budu. Budu se snažit svému mužstvu co nejvíce pomoci,“ prohlásila nová posila Tampy Bay.
Osmadvacetiletý forvard nasbíral letos 31 bodů v 57 utkáních.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -