- Reklama -

Devils zaskočili úřadujícího šampiona, dvě branky vstřelil Bernier, mezi střelci i Havlát

- Reklama -

Bez Jaromíra Jágra, který má chřipku, odcestovalo New Jersey na třízápasový trip po Západní konferenci. Má ukázat, zda má tohle mužstvo stále ještě reálnou šanci na postup do play off. A první zápas dal naději. Los Angeles se sice v posledních týdnech trápí, šest z osmi zápasů prohrálo, přesto asi málokdo čekal, že Devils ve Staples Centeru uspějí.
Klíčová byl fáze 68 vteřin na rozmezí od konce deváté do začátku jedenácté minuty druhé třetiny. Ďáblové v této době vstřelili tři branky a odskočili domácím do vedení 4:1. Pátý gól před druhou sirénou pak utkání zcela naklonil na stranu hostů.
„Je krásné hrát lepší hokej, nicméně myslím, že v sobotu v Anaheimu budeme muset trochu zpomalit, jinak s tou samou hrou neuspějeme,“ řekl brankář Cory Schneider. „Létali jsme trochu moc nahoru dolů. Míváme dobré i špatné zápasy, je to o vyrovnanosti, které se musíme držet noc co noc.“
Dvěma góly přispěl k výhře Steve Bernier, který zaznamenal po boku Adama Henriquea a Gomeze první dvougólový zápas od roku 2013. Scott Gomez, který posílil mužstvo až v průběhu sezóny, dvakrát asistoval a po 21 utkáních má na své kontě 14 bodů (4+10).
„Trvalo mi nějakých deset minut, než jsem se dostal do zápasu,“ řekl Bernier, vyhlášený první hvězdou večera. „Bylo to osm dnů, kdy jsem naposledy hrál soutěžní utkání. Ale víte co? Když hrajete s kluky jako Gomez nebo Henrique, oni jsou velmi dobří v tvorbě hry a dokážou se udržet na puku.“
Po devíti zápasech bez branky se ve středu opět střelecky připomněl Martin Havlát, pro kterého vybojoval puk Patrik Eliáš. Autor třetí branky Devils se chopil kotouče mezi kruhy a krásnou ranou vymetl roh branky Kings. „Každý dneska makal,“ ocenil generální manažer Lou Lamoriello. „Každá lajna přispěla. Každý udělal, co udělat měl. Byl to týmový výkon.“
Trenér domácích Darryl Sutter chtěl dát volno gólmanovi Jonathanu Quickovi, jeho záskok Martin Jones však v bráně dlouho nevydržel. Kouč ho stáhl po třetí Havlátově brance, která padla teprve z osmé střely. Utkání tedy dochytal Jonathan Quick, jenž pak inkasoval ještě dvakrát.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -