- Reklama -

Devils zatím změna trenéra nepomohla. Utkání s Rangers kraloval třígólový Stepan

- Reklama -

Rangers na Ďábly umí. Osmé výhře v řadě nezabránilo ani kompletně nové vedení, které usedlo na lavičku po vyhození trenéra Petea DeBoera. První zprávy o dosazení Paula McLeana, vyhozeného nedávno z Ottawy, se nakonec neukázaly jako pravdivé. Devils vedou nově Adam Oates se Scottem Stevensem, na lavičku při zápasech s nimi bude chodit také generální manažer Lou Lamoriello.
„Musíte být optimistický, jinak byste neměl ve hře co dělat,“ řekl k změnám v týmu hlavní konstruktér New Jersey. „Musíte se cítit dobře. Je to důležité, je nutné si věřit, jeden druhému. Výhry přináší úspěch a úspěch přináší výhry. Je potřeba se v tom udržet.“
Přestože došlo ke změnám, úspěch se nedostavil. Hlavním strůjcem dalšího trapasu New Jersey byl v sobotu Derek Stepan. Útočník NY Rangers zaznamenal v domácí Madison Square Garden hattrick, Henrik Lundqvist pochytal 19 z 20 puků, které na něj mířily. Třetí hvězdou zápasu byl vyhlášen hostující gólman Cory Schneider, který zastavil 25 střel, inkasoval dvakrát.
Kuriozitou je, že Derek Stepan dal tři branky, ani jedna přitom nepadla při běžném, tedy rovnovážném počtu hráčů na ledě. První trefu vstřelil v úvodní třetině při vlastním oslabení. Travis Zajac se jako útočník asi na modré čáře necítí dobře, udělal velkou chybu a Stepan si s brejkem poradil.
Druhá přišla ve druhé herní části zdařilou tečí Martina St. Louise v přesilovce. Třetí padla minutu před koncem trefou do prázdné klece při soupeřově power play.
Stepan letos vynechal jedenáct utkání kvůli zlomenině, kterou si přivodil v tréninkovém kempu. V 21 utkáních potom nastřílel šest branek. Rangers z nich 13 vyhráli, šestkrát padli v prodloužení, dvakrát prohráli aspoň za bod.
„Prvních deset utkání jsem nehrál zrovna vyrovnaně,“ řekl Stepan. „Byly chvíle, kdy jsem se cítil dobře, a byly chvíle, kdy jsem se necítil dobře. Hlavní je, že jako tým hrajeme dobře. Mám to tak jako jednotlivec mnohem jednodušší.“
Velkou zásluhu na výhře domácích měl tradičně Henrik Lundqvist. V závěru druhé třetiny vychytal v důležité šanci Scotta Gomeze, který švédského gólmana z doby působení na Manhattanu dobře osobně zná.
„Hank tam měl dva skvělé důležité zákroky. Je to jeden z nejlepších brankářů v lize. Byl důležitou součásti úspěchu Rangers, odvedl svou práci,“ konstatoval Gomez, který jako 296. hráč v historii NHL odehrál 1000. zápas v základní části soutěže.
V minulosti hrál Gomez také v týmech Montreal Canadiens a San Jose Sharks. S Devils získal v letech 1999 a 2007 Stanley Cup. Pětatřicetiletý Američan má na kontě 720 bodů za 175 branek a 545 přihrávek.
Výsledky New Jersey jsou dlouhodobě velmi špatné. Poslední dvě výhry po sobě zaznamenali Devils 11. a 14. listopadu. Od té doby šestnáctkrát prohráli a pouze čtyřikrát uspěli za dva body.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -