- Reklama -

Díky loňským zkušenostem můžu být letos silnější, tvrdí Dubnyk

- Reklama -

Brankář Minnesoty, DevanDubnyk, je jedním z hráčů, kteří nadcházející Světový pohár budou sledovat pouze u televizních obrazovek. O to víc je třicetiletý gólman natěšený na nový ročník NHL.
K nadšení přispívá i fakt, že Divočáci do sezóny vstoupí pod vedením nového kouče Bruce Boudreaua, který předchozích pět let strávil na lavičce Anaheimu, ovšem bez výraznějšího úspěchu. A tak když Kačeři v prvním kole letošních vyřazovacích bojů padli s Nashvillem, Boudreau okamžitě skončil. Už za týden ale podepsal čtyřletou smlouvu s Minnesotou.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ta si trenérskou rošádou prošla už v průběhu ročníku 2015–16. MikeaYea, který se vyhazovu dočkal v únoru, dočasně zastoupil John Torchetti, jenž Wild dokázal dostat do play off, kde v šesti zápasech padli s Dallasem.
„Vždycky panuje nejistota, když proběhne nějaká změna, ale každý je nadšený z toho, že Chuck (Fletcher, generální manažer Minnesoty), najal Bruce. Slyšel jsem o něm jenom skvělé věci, což se nám všem líbí. Osobně se na tuhle sezonu moc těším,“ tvrdí Dubnyk.
On sám bude v nové sezoně pracovat na vylepšení svých statistik. V předminulém ročníku měl průměr 2,07 gólů na utkání a téměř 93% úspěšnost zásahů, což mu vyneslo třetí místo v hlasování o VezinaTrophy. Místo ní si odnesl trofej Billa Mastertona za oddanost hokeji. S vedením Minnesoty následně uzavřel nový šestiletý kontrakt, který mu vynese 26 milionů dolarů, tedy průměrně 4,33 milionů za rok.

Jenže první rok ze smlouvy mu – alespoň ze statistického hlediska – tolik nevyšel. Úspěšnost zásahů klesla pod 92 % a průměrně za Dubnykova záda prošlo 2,33 branek za zápas.
„V loňské sezoně jsem zažil vzestupy, pády a výzvy, kterým jsem po psychické stránce nikdy v kariéře nečelil, jako například nový kontrakt nebo velký počet zápasů a další věci, kterým se v určité části své kariéry musíte postavit. V minulém roce jsem zažil dost věcí, od kterých se můžu odrazit a díky kterým můžu být letos silnější, což mě těší,“ říká Dubnyk.
„Byl jsem připravený na to, že mě lidé začnou kritizovat, jakmile nebudu mít stejné statistiky jako předtím,“ pokračuje Dubnyk. „Ale i když se na to snažíte připravit, frustruje vás to, když ta situace nastane. Na začátku roku jsme měli celkem úspěch, ale moje statistiky byly horší a štvalo mě to. Byl jsem frustrovaný, protože jsem věděl, že mám na tu nejvyšší úroveň. Chtěl jsem se na ní dostat a pracoval jsem na tom, takže občas není špatné, když na sebe vyvinete tlak. Ale v průběhu roku jsem na sebe vyvinul až příliš velký tlak pramenící z nové smlouvy a očekávání z předchozí sezony.“
O motivaci pro novou sezonu 2016–17 má Dubnyk postaráno. Pokud využije předchozích zkušeností a přetaví je ve svou výhodu, budou mít soupeři opět velké problémy překonávat tohoto Kanaďana.
„Celý život tvrdím, že pokud se nebudu neustále zlepšovat do té doby, než praštím s hokejem, pak je něco špatně, protože si nemyslím, že se někdo může dostat na takovou úroveň, aniž by se neustále snažil zlepšovat,“ uzavírá strážce minnesotské svatyně.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -