- Reklama -

Díky za ně, chválí Myers příchod veteránů

- Reklama -

Průměrný věk hokejistů Buffala v minulé sezóně nečinil ani 26 a půl roku, Sabres byli třetím nejmladším týmem v lize. Letos budou skoro o rok „starší“.
Na seznamu posil najdeme ex-montrealského útočníka Briana Giontu, který už v lednu překročil 35. narozeniny; jeho spoluhráče Joshe Gorgese, čerstvého třicátníka; a o rok mladšího dalšího zadáka Andreje Meszároše, jenž přichází jako volný hráč z Bostonu.
„Máme za sebou rušné léto a jsme nadšení z toho, jaký typ hokejistů k nám přichází,“ přikyvuje zadák Tyler Myers, který byl v předchozím ročníku vedle Christiana Ehrhoffa klíčovou postavou defenzívy Šavlí.
„Nejde jen o to, jakým typem hráčů jsou, ale kolik mají zkušeností,“ pokračuje 24letý obránce. „Myslím, že něco takového jsme potřebovali.“
Sabres byli loni jednoznačně nejhorším celkem soutěže a jen neúspěch v draftové loterii (přesněji řečeno úspěch Floridy) přivodil, že nevybírali jako první. Je otázkou, po kom by v takovém případě sáhli, každopádně vybrali Sama Reinharta a ten by se teoreticky mohl stát vedoucím útoku, na jehož křídle bude nastupovat Gionta. O to víc bude potřeba zkušeností protřelého veterána.
Myers, kterého reportéři listu Buffala News zpovídali týden před začátkem přípravného kempu, se ale pochopitelně soustředil především na pozice, jež jsou mu bližší.
„Joshe znám ještě z dob Kelowna Rockets,“ zmíní klub juniorské WHL, kde sice Gorgese osobně v kabině nepotkal, ale kde mu kapitána ze sezóny 2003-04 určitě často dávali za příklad. „Všichni víme, jakým typem hráče je. V kabině bude velkou posilou. Když dozadu přidali ještě Meszároše, půjdeme do tohohle ročníku jako trochu starší tým. Mladí kluci dostanou velkou šanci něco se naučit.“
I přes optimismus prýštící ze slov texaského rodáka jsou Sabres znovu pokládáni za outsidera příští sezóny. Mizerný 52bodový zisk z předchozího ročníku by měli překročit, ale o moc si zřejmě nepolepší.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -