- Reklama -

Dilema u Jezdců. Kdo bude stát proti Carolině v bráně?

- Reklama -

Rangers aktuálně řeší, koho postaví v předkole mezi tři tyče. Nabízí se jim Igor Šesťjorkin, Alexandar Georgiev i hvězdný Henrik Lundqvist. Hlavní trenér David Quinn zatím tuto otázku nevyřešil.
„Můžete si obhájit každého z nich,“ cituje Quinna Dan Rosen z oficiálních ligových stránek. „Je hodně důvodů, proč by to měl Šesťjorkin, je hodně důvodů pro Hanka (Lundqvista) a jsou i důvody pro Georgieva.“

Tahle COOL trička NHL chceš!

Quinn se rozhodne pravděpodobně na základě formy v tréninkovém kempu, který začne 10. července. Během přestávky vynucené epidemií nemoci COVID-19 se Šesťjorkin připravoval převážně na Floridě, Lundqvist ve Švédsku a Georgiev ve Finsku.
„Mluvil jsem se všemi z nich a všichni byli na ledě. Georgiev a Hank měli výhodu, protože byli v Evropě. Šesťjorkin však už týden bruslí v New Yorku. Jsme na tom dobře,“ poznamenal šéf lavičky Jezdců.
Nejlepší bilanci má proti Hurricanes, kteří se Newyorčanům v předkole postaví, Lundqvist. V tomto ročníku měl v duelech s Carolinou bilanci 3-0-0 a úspěšnost zákroků 94,7 procenta. Pro Šesťjorkina naopak svědčí skvělý nástup do NHL, když od svého debutu vyhrál 10 zápasů z dvanácti a kryl 93,2 procenta střel. Georgiev měl zase v aktuální sezóně bilanci 17-14-2 a úspěšnost 91 procent.

HOKEJOVÁ BOMBA: Roušky NHL za pár kaček!

Lundqvist zaznamenal v tomto ročníku výrazný pokles odchytaných zápasů poté, co byl 24letý nováček Šesťjorkin povolán z AHL a v prvním týmu více než zaujal.
Mladý Rus debutoval v NHL 6. ledna letošního roku za situace, kdy Lundqvist ani náhradník Alexandar Georgiev nebyli schopní stlačit svůj průměr pod tři góly na zápas. Později během Šesťjorkinových absencí začal klub upřednostňovat v bráně před Lundqvistem i Georgieva. Švédský velikán byl od 6. ledna nasazen z 29 možných utkání jen čtyřikrát.
„Zvážíme všechny možnosti. Pro každého hráče bude čas mezi začátkem trénování a úvodem play-off klíčový a pro nikoho to nebude platit více než pro naše gólmany,“ dodal Quinn.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -