- Reklama -

Divoká pětiminutovka rozhodla o výhře Calgary. Čtrnáctý gól v sezóně dal Frolík

- Reklama -

Calgary finišuje do play off. V neděli sice nepodaly Plameny svůj nejlepší výkon, na výhru to ale pořád stačilo. Úchvatná vítězná série trvá. Flames porazili ve Scotiabank Saddledome Ostrovany z New Yorku po skvělé první třetině 5:2 a připsali si sedmou výhru v řadě.
Výbornou úvodní dvacetiminutovku, po které vedli domácí 4:0, vystřídal rozpačitý výkon plný chyb, hosté už ale obrátit vývoj utkání nedokázali. První hvězdou večera byl vyhlášen Sean Monahan, autor jedné branky a nahrávky, vidět byl také Michael Frolík, který se zapsal počtrnácté v sezóně mezi střelce a stále živí naději, že potřetí v kariéře překoná hranici dvaceti vstřelených branek za sezónu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Český útočník uspěl v 15. minutě, kdy po divokém obléhání branky Thomase Greisse prostřelil německého brankáře skoro z nulového úhlu. Tím odstartoval nejlepší pasáž domácích. Calgary pak vstřelilo ještě do první přestávky další tři branky a víceméně rozhodlo o zápase. Čtyři góly za čtyři a půl minuty vyhnaly Greisse z brány Islanders, kde ho nahradil Jean-François Bérubé.
Calgary vyhrálo sedmý zápas v řadě, bodovalo dokonce podeváté za sebou. „Je to výborné,“ radoval se Sean Monahan. „Tohle je důležité období roku. Každý se teď snaží nějak přispět. Skvěle chytal Elliott, který nás udržel ve hře. Je to výborná série.“
Vyhrát první třetinu takhle vysoko ale bylo trochu záludné. „Bylo pěkné nastřílet v první třetině tolik gólů,“ dodal Monahan. „Jenomže oni to nevzdali. Dál bojovali. Je to dobrý tým. Myslím, že jsme trochu sundali nohu z plynu, což jsme neměli dělat.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Hosté ve druhé třetině po trefě Johna Tavarese snížili, ve třetí se pak každý tým trefil ještě jednou. „Hrají s velkým sebevědomím,“ všiml si na hráčích Calgary Tavares, kterému se hra jeho týmu líbila, až na tu nešťastnou pětiminutovku, která rozhodla.
„Až do toho bodu jsme odváděli dobrou práci, potom jsme trefovali vlastní brusle. Když dostanete takhle rychle čtyři góly, je těžké zvítězit. Hráli jsme třetí zápas ve třech a půl dnech. Někdy je potřeba začít jednoduše, rozjezdit se a dostat se do hry,“ dodal kapitán Ostrovanů.
Calgary drží na západě první postupovou divokou kartu, je sedmé. „Je to zábava. Přicházíte na hřiště… Ať děláte jakýkoli sport, když se vyhrává, atmosféra je skvělá. Nicméně dobře víme, že máme před sebou pořád hodně práce, stále jsme nic nedokázali,“ řekl za domácí Sean Monahan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -