- Reklama -

Dlouhá pauza = čas na doléčení zranění. I pro Hemského

- Reklama -

Pro hokejisty Dallasu, včetně Aleše Hemského, skončila sezóna v polovině dubna. Příprava na nový ročník začíná v poslední záříjové dekádě. Pět měsíců, které mezitím uplynou, jsou právě tak ideální čas na rehabilitaci po nutných lékařských zákrocích. Třeba po operaci kyčle jako v případě českého útočníka.
„Nebylo o čem přemýšlet. Věděl jsem, že něco není v pořádku, a cítil jsem, že operace by mohla pomoci. Teď jsem si jistý, že pomohla,“ říká pardubický rodák.
„Hrál jsem v bolestech, měl velké problémy,“ vrací se k předchozímu ročníku. „Už mi není pětadvacet. Je mi 31 a během sezóny se potíže hromadí. Toužím také po normálním životě po skončení kariéry, nechci, aby se můj zdravotní stav zhoršoval. Tenhle zákrok by mi mohl pomoci, a to dlouhodobě.“
Hemský nebyl jediným z hokejistů Hvězd, kdo se po neúspěšné základní části svěřil do péče mužů v bílých pláštích. Na operaci šel kapitán Jamie Benn a také obránce Trevor Daley, který už ovšem na podzim oblékne dres čerstvých držitelů Stanley Cupu z Chicaga.
Při nedávné výměně zamířil opačným směrem Patrick Sharp, brzy ho jako nechráněný volný hráč následoval obránce Johnny Oduya.
„Jsou to ohromné posily, které si věří, protože zažily vítěznou jízdu. Během každé sezóny se střídají lepší a horší okamžiky, ale oni vědí, jak se s nimi vypořádat a jak přes ty horší chvíle pomoci ostatním hráčům. To nám hodně pomůže,“ věří Hemský.


Mohlo by vás zajímat


Z beder účastníka dvou olympiád tím částečně bude sejmuto břemeno odpovědnosti, které nesl společně s Jasonem Spezzou jako největší posila loňského léta. Hemský je proto ochoten smířit se se skutečností, že vzhledem k přemíře útočníků Stars držících hůl na pravé straně ho možná občas potká přesun na druhé křídlo.
„Loni jsem sám sebe dostal pod velký tlak a trochu jsem se s tím pral,“ komentuje pouhých 32 bodů, které nastřádal. „Teď se cítím úplně jinak. Udělám cokoliv, co pomůže mužstvu. Budu hrát, kde mi řeknou. Myslím, že takhle to cítí každý. Uděláme všechno, aby tým šlapal.“
K lepším výkonům požene Aleše Hemského i pocit, že tělo je připraveno na plnou zátěž. „Takhle dlouhá rekonvalescence je pro mě něco nového, ale už teď se cítím lépe. Šel jsem na operaci z určitého důvodu a myslím, že by mi mohla pomoci být lepším hokejistou,“ říká útočník Hvězd v rozhovoru pro list Dallas Morning News.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -