- Reklama -

Dlouhé čekání končí. Pascal Dupuis se téměř po roce vrací do NHL

- Reklama -

Téměř po roce se do sestavy Pittsburghu vrátí zkušený útočník Pascal Dupuis, jenž nehrál od 24. listopadu 2014, kdy mu lékaři diagnostikovali krevní sraženiny v plicích. Po prodělané léčbě dostal Dupuis svolení k pokračování v aktivní kariéře a v září se tak mohl hlásit v přípravném kempu Pens. V jeho průběhu ale utrpěl zranění v dolní části těla a znovu putoval na marodku.
Dupuis nastoupí ve čtvrtečním duelu Pittsburghu proti Dallasu, i když lékaři na začátku října odhadovali délku jeho další nucené absence na čtyři až pět týdnů. „Jsem nadšený,“ říká Dupuis o svém návratu na led. „Je to určitě o něco dřív než se čekalo, ale lékaři řekli, že už jsem v pořádku, tak jsem moc rád, že jsem zpátky.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kanadský hokejista stihnul loni jen 16 utkání v základní části soutěže (6+5), než ho vyřadili za hry nevyzpytatelné zdravotní potíže (krevní sraženiny v plicích). Stalo se mu to už podruhé v kariéře. Zbytek sezóny šestatřicetiletý veterán vynechal a na další start v ligovém utkání si musel počkat dlouhých 339 dní.
„Hodně to prožívám. Z posledního zranění jsem se uzdravil dřív, než bych čekal a je fajn, že už zase mohu hrát ostré zápasy. Chci prostě hrát a nezáleží mi na tom, s kým budu nastupovat nebo na jakém postu. Bude prostě úžasné být zpět a zase si zahrát pořádný hokej,“ těší se Dupuis na souboje v NHL.
Trenér Penguins Mike Johnston nepochybuje, že je jeho svěřenec na dnešní zápas v aréně Consol Energy Center dobře připravený.
„Hodně toho nabruslil už předtím, než se zapojil do plného tréninku,“ vysvětluje Johnston. „Cítí se dobře, nemá žádné problémy. Včera jsme ho uschopnili, aby mohl trénovat naplno, a připadalo nám, že vypadal dobře, ale chtěli jsme ještě počkat na dnešní ranní rozbruslení.“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -