- Reklama -

Dlouho jsem se na tréninkový kemp tak netěšil, říká uzdravený Steven Stamkos

- Reklama -

Útočník Tampy Bay Steven Stamkos se v úterý připojil k prvním neformálním tréninkům před začátkem přípravného kempu Lightning. Kapitán Blesků byl mimo hru od 15. listopadu, kdy si poškodil meniskus v pravém koleni. O dva dny později podstoupil artroskopickou operaci, a přestože se 17. března vrátil k tréninku, ve zbytku sezóny už do hry nezasáhl.
„Zlepšovalo se to každým dnem,“ říká ke svému stavu. „Cítím to, je to úžasné. Dlouho jsem se na tréninkový kemp tak netěšil,“ dodal Stamkos, jemuž začne oficiální příprava 14. září.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V posledních letech mu zranění bohužel několikrát nepříjemně dlouho přerušila kariéru. 11. listopadu 2013 si zlomil pravou holenní kost. Zdravotní problémy ho neminuly ani na jaře 2016, kdy po operaci krevní sraženiny v oblasti klíční kosti chyběl svému týmu od konce základní části až do sedmého konferenčního finále.
Minulou sezónu měl rozjetou skvěle, držel si průměr bod na zápas, mohl dosáhnout hranice 40 přesných tref. Po 17 utkáních jej ale zradilo koleno a na dlouho opět vypadl ze sestavy.
„Je to zábava, když procházíte létem, trénujete, posilujete, bruslíte a všechno se zlepšuje. Už je to skoro tam, kde jsem byl na konci loňské sezóny. Když si toho na sebe nekladete moc, nasloucháte svému tělu, je ohromné, jak se od té doby zlepšilo.“
Při svém návratu zažije v kabině Lightning některé nové tváře. Z Montrealu přišel výměnou za Jonathana Drouina devatenáctiletý Michail Sergačjov. Na trhu volných hráčů byl získán Dan Girardi. Z Pittsburghu přišel na rok ostřílený vítěz Chris Kunitz.
Embed from Getty Images
Blesky doufají, že jim uzdravený kapitán pomůže znovu do play off, kam se tento rok o jediný bod nedostaly. Stamkos si zatím netroufá potvrdit, že je stoprocentně v pořádku, kempu se měl ale účastnit bez jakýchkoli úlev.
„Chce to čas. Kdykoli jste mimo hru tak dlouho, nějakou dobu trvá, než se úplně přizpůsobíte,“ říká sedmadvacetiletý útočník. „V létě jsem toho hodně nabruslil, absolvoval jsem spoustu cvičení na ledě i mimo led, nic ale nedokáže nahradit samotnou hru, dokud se do ní nevrátíte. Teprve jakmile to udělám, uvidím, jak bude moje tělo reagovat.“
„Když už se do takové situace dostanete, musíte najít způsob, jak se stát znovu hráčem, kterým jste dřív byli. Moje očekávání je, že se takovým hráčem stanu. Aspoň doufám. Takový je plán, proto se vracím do práce. Uvidíme, jak to půjde,“ dodal Stamkos.
Má za sebou perné léto. 30. června vstoupil v Torontu do manželství s dlouholetou přítelkyní Sandrou. Pak se začal připravovat na sezónu u Garyho Robertse, jenž radí hokejistům NHL s tréninky i stravováním. Společně se Stamkosem se soustředili hlavně balanční a gymnastická cvičení, aby dostali tělo do situací, kdy musí reagovat podobně jako ve hře.
„Implementovali jsme nějaké nové věci,“ řekl Stamkos. „Každé léto se snažíte něco vylepšit. Když jste ale zraněný, po něčem se cítíte lépe, po něčem hůře. Musíte najít způsob, jak se cítit pokaždé dobře. Bylo nicméně příjemné docházet do tělocvičny a těšit se na nové věci.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -