- Reklama -

Dmitrij Jaškin se vrátil důležitým gólem, na Rinneho vyslal celkem osm střel

- Reklama -

Má za sebou hodně špatnou základní část. Takže se asi ani nedivil, když zůstal na začátku play off jenom na tribuně, odkud sleduje zápasy svého St. Louis. Sleduje a doufá v šanci. Ta přišla v pátek a Dmitrij Jaškin jí, jak se říká, chytil za pačesy.
V sestavě Blues nahradil Alexandra Steena. Když třiatřicetiletý forvard věděl, že zůstane v pátém utkání série s Nashvillem kvůli zranění definitivně mimo hru, začal si dopisovat s Dmitrijem Jaškinem, o kterém věděl, že by ho měl v sestavě nahradit.
„Předpověděl, že dám gól,“ přiznal rodák z ruského Omsku, který vyrostl v Čechách. „Ano, před zápasem jsme si povídali. Děkuju mu.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Byl to hodně odvážný tip, když si uvědomíte, že Jaškin dal v 51 utkáních základní části jediný gól. Jenomže ta předpověď vyšla. Český útočník naskočil v pátek po dlouhé pauze znovu do hry a ve 26. minutě opravdu rozvlnil síť za Pekkou Rinnem. Pietrangelo vystřelil od modré, Jaškin si našel odražený puk a zkušeně ho dopravil za záda finského gólmana.
„Je to neuvěřitelné,“ řekl po utkání. „Co jsme dneska měli udělat, to jsme udělali a každý je šťastný. Pár minut si to teď můžeme užít, pak musíme zapomenout a připravit se na další zápas.“
Steen má zranění ve spodní polovině těla, které ho v play off trápí už delší dobu. Nastupoval prakticky jen do zápasů, tréninky vynechával. Když už byla situace neúnosná, přepustil svoje místo Jaškinovi, který se objevil na ledě poprvé od 9. dubna.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Čtyřiadvacetiletý syn vsetínské legendy dostal šanci v útoku s Patrikem Berglundem a Vladimírem Sobotkou. Trefil se poprvé od 3. prosince, kdy dal svůj jediný gól základní části v utkání s Winnipegem Jets. Jaškinova branka dostala St. Louis do vedení 1:0, hosté z Nashvillu sice ještě ve druhé třetině srovnali, Jaden Schwartz pak ale zajistil ve 41. minutě domácím vítěznou trefu.
„Doufal jsem, že nabídnu čerstvé nohy,“ dodal Jaškin, pro kterého bylo dlouhé čekání náročné. „Je to o hlavě, musíte ji mít. Některé dny to bylo náročné, ale musíte se přes to dostat. Myslím, že naše lajna dnes odvedla dobrou práci. Měli jsme šance, přinesl nějakou energii.“
Jaškin byl v utkání mimořádně aktivní, celkem vyslal na Rinneho osm střel, což je jeho nový osobní rekord v NHL. Nikdo další neměl víc než čtyři střely mezi tyče. Trenér Mike Yeo se mu rozhodl dát šanci na úkor jiných čekatelů také proto, že Jaškin nabízí slušné fyzické parametry a série s Nashvillem se začala přitvrzovat.
„Věděli jsme, co očekávat. Cítili jsme, že on je ten správný chlap. Ani jsme nemysleli, že bude tak dobrý, protože dnes byl opravdu skvělý. Věřili jsme ale, že může naskočit a odehrát dobré utkání. Dal důležitý gól, měl osm střel. Myslím, že byl silný také kolem mantinelů,“ pochválil Čecha Yeo.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -