- Reklama -

Dnes v noci startuje play off NHL. Přímé přenosy z vybraných zápasů nabídne českým fanouškům stanice NOVA Sport 1

- Reklama -

Devadesátá osmá sezóna nejprestižnější hokejové ligy světa má za sebou základní část, ale vrchol sezóny začíná až tento týden. V noci ze středy na čtvrtek vyjedou ti nejlepší z nejlepších znovu na led a pustí se do opravdové bitvy, do které zasáhne i sedmnáct Čechů v čele s nestárnoucím Jaromírem Jágrem. Play off vysílá stanice NOVA Sport 1.
V základní části si nejlépe vedl Washington, který získal 120 bodů a vyhrál President´s Trophy. Mezi jednotlivci si pak nejlépe vedl Patrick Kane z Chicaga, který za své výkony obdržel Art Ross Trophy za nejproduktivnějšího hráče základní části. Smutné pak zůstaly kanadské týmy, které se letos neprobojovaly do vyřazovací části, a tak mohou kanadští fanoušci fandit pouze svým hráčům v amerických týmech.
Čeští fanoušci mají radost zejména z českých hráčů, kteří se probojovali do vyřazovacích bojů. Mezi nimi si v základní části nejlépe vedl Jaromír Jágr, který své Floridě pomohl k postupu 66 body. Mladý tým Panterů se svým třetím místem ve Východní konferenci postaral o velké představení a proti Islanders to budou mít Panteři hodně těžké. V tomto čtvrtfinále si mimo Jágra zahrají další tři Češi. Stejné barvy bude hájit Jiří Hudler a Jakub Kindl, v dresu Ostrovanů se o postup bude rvát Marek Židlický.
Pro české diváky je zajímavý také duel Tampy Bay a Detroitu, kde se také představí čtveřice českých hráčů. Na straně Tampy si o Stanley Cup zahrají Andrej Šustr a Ondřej Palát. V Detroitu se snad navrátí do branky Petr Mrázek a bude společně s Tomášem Noskem bojovat o postup Detroitu do semifinále. Do play off se mimo 17 Čechů probojovalo také 7 Slováků, a tak je česko-slovenská stopa ve dvanácti týmech play off.
Podaří se některému z českých hráčů pozvednout Stanley Cup? I to můžete sledovat na stanici NOVA Sport 1 a videoportále VOYO, které nabídnou 15 zápasů z prvního kola, 15 ze druhého a celé finále konferencí a finále Stanley Cupu.

DenDatumČasDomácíHostéČíslo zápasu
Středa/Čtvrtek13.4.2:05PittsburghNY Rangers1
Čtvrtek/Pátek14.4.1:05WashingtonPhiladelphia1
Pátek/Sobota15.4.1:35FloridaNY Islanders2
Sobota16.4.21:05PittsburghNY Rangers2
Neděle/Pondělí17.4.2:05FloridaNY Islanders3
Pondělí/Úterý18.4.2:35MinnesotaDallas3
Úterý/Středa19.4.1:05DetroitTampa Bay4
Středa/Čtvrtek20.4.2:05NY IslandersFlorida4

– Tisková zpráva NOVA Sport –
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -