- Reklama -

Do Chicaga míří český reprezentant

- Reklama -

Český útočník Dominik Kubalík směřuje po vydařeném světovém šampionátu do NHL!
Vítěz kanadského bodování nejvyšší švýcarské soutěže podepsal roční smlouvu s Chicagem. Kontrakt má hodnotu 925 tis. dolarů.


23letý rodák z Plzně odehrál v uplynulé sezóně NLA 50 zápasů s bilancí 25 gólů a 32 asistencí. Úspěšný ročník korunoval vystoupením na mistrovství světa v Bratislavě, kde byl s 12 body (6+6) třetím nejproduktivnějším Čechem.
Kubalík se v klubu potká s českým rodákem Dominikem Kahunem a možná i s Davidem Kämpfem, který se však zatím s Jestřáby na prodloužení spolupráce nedohodl. Debut v NHL by si pak mohl odbýt v Praze, kde Blackhawks 4. října nastoupí proti Philadelphii.
Kubalík byl draftován Los Angeles v roce 2013 v sedmém kole z 191. místa, kontrakt s ním ale Kings nikdy neuzavřeli. Do Chicaga se dostal prostřednictvím lednového trejdu, když Kaliforňané vyměnili jeho práva za volbu v pátém kole letošního draftu (čtěte ZDE).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -