- Reklama -

Do finále Západní konference vstoupil vítězně Anaheim

- Reklama -

Dominance hokejistů Anaheimu na ledě Honda Center pokračuje. Ducks v neděli vyhráli úvodní zápas finále Západní konference National Hockey League nad Chicagem 4:1 a zaznamenali tak už šestou domácí výhru v řadě. Hlavním strůjcem triumfu kalifornského celku byl brankář Frederik Andersen, jenž zlikvidoval 32 z 33 střel a byl vyhlášen první hvězdou utkání.
Hned za dánským gólmanem se umístil jeho týmový kolega Hampus Lindholm. Švédský obránce podpořil úspěch Kačerů gólem a asistencí. Naprosto shodnou bilanci jako Lindholm si připsali Jakob Silfverberg a Nate Thompson. Síť soupeřovy svatyně rozvlnil také Kyle Palmieri. O čestný úspěch Backhawks se postaral Brad Richards.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hosté začali proti Anaheimu aktivně, vyhráli první třetinu na střely 16:7, ale nic z toho nevytěžili. Jejich útoky postrádaly finální přihrávku a tím i zakončení. Blackhawks ztroskotávali na výtečném gólmanu Andersenovi, o zbytek se postarali obránci Ducks.
„Kačeři hráli trpělivě. My jsme dobře začali. Měli jsme z toho dobrý pocit. V průběhu druhé a třetí třetiny jsme se zhoršovali a soupeř toho dokázal využít,“ popsal průběh zápasu forvard Chicaga Brandon Saad.
Na začátku 6. minuty mohl chybnou rozehrávku domácích potrestat Patrick Kane, jeho střela však skončila nad odkrytou klecí Ducks. A tak o chvíli později udeřilo na druhé straně. Silfverberg si najel po levé straně do útočného pásma a po otočce našel Lindholma. Ten jeho nahrávkou nepohrdl a pohotovou ranou zpoza kruhu poslal kotouč nad vyrážečku Coreyho Crawforda.
Na další změnu skóre se potom čekalo do 25. minuty. O dvoubrankové vedení domácího celku se postaral Kyle Palmieri, střeleckou parketu mu připravil Natea Thompsona a nechtěně také gólman Hawks. Crawford se snažil položenou hokejkou blokovat Thompsonvu přihrávku od zadního mantinelu, ale puk se od ní odrazil přímo k volnému Palmierimu a ten mířil přesně pod horní tyčku.

Necelých 40 sekund před koncem druhého dějství se dostali ke slovu hosté. Po hrubé chybě zkušeného obránce Francoise Beauchemina v blízkosti modré čáry se puku zmocnil Brad Richards, nikým neobtěžován si najel před brankoviště Ducks a prudkým švihem našel prostor mezi tělem a vyrážečkou Frederika Andersena.
Černí jestřábi se sice velmi lacino přiblížili na rozdíl jednoho gólu, ale domácí celek si už vítězství vzít nenechal a v závěrečné třetině si jej pojistil dalšími dvěma brankami. V čase 52:05 šel Anaheim do vedení 3:1, když se dorážkou z bezprostřední blízkosti brankoviště prosadil Thompson. Necelých 78 sekund před koncem základní hrací doby pečetil Silfverberg výhru Ducks trefou do prázdné branky při power play Chicaga.
„Dát gól v poslední minutě třetiny je pro každý tým obrovským impulsem, ale my jsme se vrátili ze šatny s velkým sebevědomím a odvedli jsme v třetí třetině svou práci,“ řekl útočník Ducks Palmieri. „Byli jsme v zápase jednou nahoře, podruhé dole. Andersen ale odchytal fantastický zápas, stavěl se tam na hlavu. Co se týká defenzivy, myslím, že jsme odehráli povedený zápas a většinou jsme soupeři dovolili jen střely z větší vzdálenosti.“
Další utkání se hraje v úterý rovněž v Anaheimu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -