- Reklama -

Do NHL má namířeno rodák z Tachovska. Českou enklávu přesto nerozšíří

- Reklama -

Německý útočník Dominik Kahun z týmu EHC Red Bull München by se měl v příští sezóně objevit v NHL. O zájmu hned deseti klubů slavné soutěže informovala tento týden tamní média.
Rodák z Plané na Tachovsku má mít momentálně nejblíže k Blackhawks, kteří mu údajně nabídli dvouletý nováčkovský kontrakt s ročním výdělkem 940 tis. dolarů, což je trojnásobek jeho současného platu v Deutsche Eishockey Liga.


Dominik Kahun (*2.7.1995)

  • Německo reprezentoval už na MSJ 2013 a 2014
  • na seniorském MS se objevil v letech 2016 a 2017
  • je dvojnásobným mistrem nejvyšší německé soutěže DEL

Podle portálu tz.de je podepsání smlouvy na spadnutí, o čemž má vypovídat i nedávná návštěva generálního manažera Chicaga Stana Bowmana v Mnichově.
Kahunův sen o NHL nabral reálných rozměrů po vydařeném vystoupení na zimních hrách v Koreji, kde s německým výběrem vybojoval senzační stříbrné medaile (dramatické finále s Ruskem si připomeňte ZDE). V sedmi duelech turnaje pod pěti kruhy si Kahun připsal pět bodů (2+3) a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem svého mužstva.
Kahun se narodil v České republice, v dětství se ale jeho rodina přestěhovala do Německa, které teď šikovný forvard reprezentuje na hokejové scéně. Momentálně má německé i české občanství.
Titulní foto: Wikimedia Commons

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -