- Reklama -

Do NHL míří další Rusové. Jeden z nich cílí na Triple Gold Club

- Reklama -

Vyměnit KHL za NHL plánují další dva hokejisté z Ruské federace.
Dvojice reprezentačních obránců Jegor Jakovlev a Ilja Ljubuškin by měla v následujících dnech podepsat kontrakty se zámořskými kluby. Šestadvacetiletý Jakovlev zamíří z Petrohradu do New Jersey, o dva roky mladší Ljubuškin vymění Jaroslavl za Arizonu. Informaci přinesl deník Sport-Express a převzaly ji také americké portály.


Jakovlev odehrál v uplynulé základní části KHL 35 zápasů s bilancí 5+4, v sedmi soubojích play-off zaznamenal jednu asistenci. Na olympijském turnaji v Koreji získal zlatou medaili a kromě ní má na kontě také prvenství z mistrovství světa 2014. Ke vstupu do prestižního Triple Gold Clubu tak už potřebuje „pouze“ Stanley Cup.
Ljubuškin strávil svou dosavadní seniorskou kariéru v Jaroslavli, za níž během sezóny 2017/2018 absolvoval v základní části 50 utkání se ziskem tří gólů a šesti asistencí. V devíti vystoupeních play-off přidal jednu branku. Na svou větší příležitost u sborné stále čeká.
Ani jeden z hráčů nebyl v minulosti draftován.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -