- Reklama -

Do NHL míří další Slovák

- Reklama -

Fanshop týmu
Slovenští hokejoví fanoušci mají nový důvod k radosti. Rodák se Spišské Nové Vsi Martin Bakoš podepsal dvoucestný roční kontrakt s Bostonem.
Osmadvacetiletý útočník, který startoval i na zimních hrách v Koreji a MS v Dánsku, si na úrovni NHL vydělá 700 tisíc dolarů.

Bakoš už měl přitom namířeno do švédské nejvyšší soutěže poté, co využil klauzuli v kontraktu s Kometou Brno. Původně se totiž dohodl na spolupráci s úřadujícím českým mistrem.

Reprezentační forvard strávil minulý ročník v Liberci, kde během základní části i play-off odehrál 62 zápasů s bilancí 16 gólů a 29 asistencí. Předtím okusil také angažmá v KHL, když oblékal dres čínského celku Kunlun Red Star a Slovanu Bratislava.
V Bostonu už ze Slovenska působí bek Zdeno Chára a útočník Peter Cehlárik, který v uplynulých dvou letech nastupoval především na farmě v Providence. Tam bude o účast v NHL bojovat i Bakoš.
Titulní foto: John H Gray / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -