- Reklama -

Do pěti let jsme v play off, říká pokerová star z Las Vegas. Vsaďte se!

- Reklama -

Daniel Negreanu už si dokázal pokerem vydělat slušnou hromadu peněz (podle specializovaných stránek The Hendon Mob přes třicet miliónů dolarů). Teď hledá aktuálně sedmnáctý hráč světového žebříčku možnosti, jak je investovat. A protože pochází z hokejem poblázněného Toronta, primární cíl jeho zájmu se zdá být nasnadě.
Jednačtyřicetiletý muž s rumunskými kořeny ovšem v kanadském velkoměstě už nějakou dobu nežije, přestěhoval se do Las Vegas. A dolary z jeho účtu nezamíří na konto Maple Leafs, nýbrž potenciálního budoucího klubu NHL, pokud místní investor Bill Foley uspěje se svojí žádostí. Negreanu je prozatím jen mediální tváří marketingové kampaně, která má lidi z pouštní Nevady přitáhnout k zimnímu sportu.
„Na 99,9 procenta věřím, že NHL získáme. Nevidím důvod, proč by to nemělo vyjít. Máme solidního vlastníka, arénu těsně před dokončením, už jsme prodali třináct tisíc permanentních vstupenek,“ vypočítává. „Vegas má 2,2 miliónu obyvatel a je to sportovní město. Hladovíme po nějakém profesionálním sportovním klubu už spoustu let.“
Ve skutečnosti ve městě po deset sezón v rámci nižší ECHL působil tým Las Vegas Wranglers (jako trenér a generální manažer ho dlouhou dobu Glen Gulutzan, než se stal koučem Texas Stars a posléze Dallasu), ten ale před rokem ukončil svoji činnost. Nové organizaci předpovídá Negreanu mnohem delší životnost a přízeň fanoušků.
„Lidé tvrdí, že ve Vegas neexistuje žádná hokejová kultura, ale to samé říkali o San Jose – a z něho je teď Sharks Town. Nikdo neocení párty nebo show lépe než ve Vegas. Dokonce i lidé, kteří ve skutečnosti hokej nemilují, přijdou nasát atmosféru a my už jim vysvětlíme, o co jde. Přijdou, aby hokeji porozuměli. Nebude trvat tak dlouho, jak si lidé myslí, než tady vybudujeme vítězný tým. Sázím, že se do play off dostaneme během čtyř nebo pěti let,“ vysloví smělou prognózu Daniel Negreanu.
Sám by u toho rád figuroval jako člen skupiny majitelů hokejového mužstva.
„Myšlenka vlastnit část klubu NHL mi přijde jako nejskvělejší věc na světě,“ říká hráč pokeru, který je při zápasech často k vidění v dresu Maple Leafs či jiného klubu.
Foto: World Poker Tour

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -