- Reklama -

Do přípravy na MS se hlásí první posily z NHL

- Reklama -

„Moc jsem se těšil,“ zaznělo shodně v prohlášení obou hokejistů z NHL, kteří se dnes připojili k českému reprezentačnímu týmu připravujícímu se na finské zápasy Euro Hockey Tour a následné mistrovství světa. Trenéru Vladimíru Vůjtkovi se hlásili útočník Arizony Jiří Sekáč a obránce Caroliny Michal Jordán (na snímku).
„Vždycky, když jsem byl v nároďáku, tu byla výborná parta,“ doplňuje prvně jmenovaný v rozhovoru pro Český rozhlas.
„Beru to tak, že kariéra hráče není nekonečná a pro mě je čest reprezentovat,“ naváže na něho Jordán.
Sekáč si na vrcholné akci zahrál za národní tým v roce 2014 v Bělorusku, předtím několikrát reprezentoval v mládežnických kategoriích. Jordán, který byl před dvěma roky jeho spoluhráčem, přidal další start i na loňském MS na domácí půdě. „Na vině“ skutečnosti, že letos jsou jedněmi z prvních nominovaných hokejistů z NHL, jsou slabší výkony jejich klubů za mořem.
I na ně přišla řeč v rozhovoru s reportérem Radiožurnálu Františkem Kunou.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -