- Reklama -

Do půlky listopadu bez Vasilevského, vyslechli si v Tampě

- Reklama -

Trenéři Tampy Bay si během přípravného kempu budou muset odpovědět na otázku, s níž původně nepočítali: Kdo bude brankářskou dvojkou jejich týmu? Jednoznačný kandidát na tuto funkci Andrej Vasilevskij podstoupil ve čtvrtek operaci, při níž mu lékaři odstranili krevní sraženinu poblíž klíční kosti. Rekonvalescence by měla trvat dva až tři měsíce.
„Pro začátek sezóny to pro nás znamená komplikaci,“ uznává generální manažer Steve Yzerman. „Pozitivní zprávou je, že až lékaři Andreje uschopní, měl by být zcela v pořádku.“
Jednadvacetiletý mladík loni ve své premiérové sezóně v NHL absolvoval šestnáct zápasů s průměrem 2,36 a úspěšností zákroků blížící se 92 procentům. Čtyřikrát se objevil i v play off, z toho dvakrát ve finále s Chicagem. Za indisponovaného kolegu Bena Bishopa úspěšně dochytal druhé utkání a ve čtvrtém pouze dvakrát inkasoval, Lightning však odešli poraženi 1:2.
Bishop svá zranění třísla už vyléčil a Bleskům bude plně k dispozici, v kempu se ovšem nechá očekávat tuhý boj o post jeho náhradníka. Pokud Lightning sáhnou do vlastních zdrojů, mají na výběr mezi lotyšským olympionikem Kristersem Gudlevskisem (5. kolo draftu 2013) a čerstvě dostudovaným Adamem Wilcoxem (6. kolo draftu 2011). Jako nouzové řešení se nabízí také Allen York, který má zatím smlouvu pouze v rámci AHL. Steve Yzerman může zalovit také na trhu s volnými hráči.
„Počkáme a uvidíme, jestli bude potřeba podepsat ještě někoho dalšího,“ říká šéf Blesků. „Chceme vidět, co předvedou ti dva. Zatím také nevíme, jak dlouho bude Andrej chybět.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -