- Reklama -

Doan nabídku odejít z Arizony asi nevyužije

- Reklama -

Služebně nejstarší hráč Kojotů z Arizony Shane Doan hraje nejspíš svou poslední sezónu v NHL. Třebaže by mohl doufat, že ji dohraje někde, kde bude mít možnost poprat se ještě o Stanley Cup, o výměnu Johna Chayku nepožádal.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Generální manažer Coyotes nicméně nechává tuto možnost otevřenou. Doslova řekl, že kdyby Doan měl zájem dohrát sezónu jinde, rád prozkoumá možnosti výměny čtyřicetiletého borce, který je po Jaromíru Jágrovi druhým nejstarším mužem současné NHL. Doan strávil 21 let v NHL ve Winnipegu, respektive Phoenixu, kam se poté klub přestěhoval.
„Trochu jsme si o tom povídali a nechal jsem to tak, že jestli bude mít pocit, že je v jeho nejlepším zájmu pokusit se někde o Stanley Cup, jsem otevřený diskusi a pobavíme se o tom,“ řekl Chayka.
„Nebylo by vůči Shaneovi fér mu tuhle možnost nedat. Velmi ho respektuji. O tu možnost mi přímo neřekl, je rád, že je Kojotem. Podepsal tady z nějakého důvodu, jinde nehrál. Takhle to dneska je.“
Rodák z Halkirku si nikdy nezahrál ani finále Stanley Cupu, nejdál se dostal s Coyotes v roce 2012, kdy hráli finále konference. Od té doby Kojoti v play off nebyli.
V létě končí Doanovi smlouva a stane se nechráněným hráčem. Jelikož jeho produktivita letos poklesla na 19 bodů (5+14) v 56 zápasech, s největší pravděpodobností už v NHL o jeho služby zájem nebude.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -