- Reklama -

Dobojováno! Parros už knírem práskat nebude

- Reklama -

Tvrdé pěsti George Parrose soupeřily u fanoušků v popularitě s jeho výstavním knírem, jejich majitele ale už v záběrech z NHL neuvidíme. Známý bitkař se po devíti sezónách strávených v zámořské soutěži rozhodl ukončit aktivní kariéru. Stěžejním číslem při pohledu do jeho statistik bude samozřejmě 1092 trestných minut ze 474 zápasů, washingtonský rodák se ovšem může pyšnit i tím, že jeho jméno je vyryto na podstavci pod Stanleyovým pohárem.
„Bylo pro mě ctí hrát v nejslavnější lize světa. Chtěl bych poděkovat všem klubům, za které jsem měl to štěstí hrát, obzvláště rodinám Samueliových a Molsonových. Za mé snažení se mi po celou kariéru dostávalo úžasné podpory od všech fanoušků, za což budu neustále vděčný,“ loučí se Parros s životem v záři hokejových reflektorů v prohlášení zveřejněném na stránkách hráčské unie NHLPA.
Samueliové, to jsou majitelé Anaheim Ducks, kde strávil skoro šest sezón a slavil zisk mistrovského titulu. Jméno Molsonových je nutné přiřadit k loňskému, tedy poslednímu Parrosově působišti – Montrealu. Dále oblékl dresy Los Angeles Kings, kteří ho v roce 1999 draftovali v osmém kole, Colorada a Floridy.
„Závěrečný dík patří mým rodičům Jim a Lynne, manželce Tiffany a mým dětem, kteří mi pomohli proměnit můj sen v realitu,“ uzavírá 34letý útočník.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -