- Reklama -

Dobří holubi se vracejí. Ostřílený útočník Andrew Ladd pevně věří, že pomůže Chicagu v boji o Stanley Cup

- Reklama -

Před necelými šesti lety v kabině stejného klubu slavil triumf ve Stanley Cupu, potom ale musel odejít. Čtyři dny před přestupní uzávěrkou se Andrew Ladd do šatny Černých jestřábů ze Chicaga vrátil a chvíli v ní tápal.
„Každých pět minut v šatně jsem ztracený,“ přiznal hráč, kterého Hawks po vytouženém Stanley Cupu (čekali na něj 49 let) poslali v létě 2010 do Atlanty. Na začátku následující sezóny zažil s Thrashers přesun do Winnipegu, aby se před pár dny do Větrného města zase vrátil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


A zvykat si nově musí i na nové lidi v organizaci a především spoluhráče. Nicméně klíčové jádro zůstalo stejné, pořád jsou tu hvězdy jako Jonathan Toews, Patrick Kane, Marián Hossa, Brent Seabrook, Niklas Hjalmarsson nebo Duncan Keith.
I to je jeden z důvodů, proč si Ladd myslí, že tenhle tým má na to opět vybojovat legendární pohár. „Lídři jsou tu pořád stejní. A ti dávají mužstvu sebedůvěru a tu správnou dávku pýchy, která je dělá tak velkými hráči,“ myslí si křídelní útočník.
Při vší úctě k Winnipegu to musí být velká změna. Jets přece jenom nemají takové ambice jako Jestřábi, kteří patří znovu k favoritům celé NHL, což se Laddovi, jenž má titul i z roku 2006, kdy hrával v Carolině, musí nutně líbit.
„V obou případech jsem zažil v kabině podobný pocit a sebevědomí hráčů. Nikdy nepropadali panice. A to pomáhá každému dostat ze sebe to nejlepší. Tahle mentalita dělá tuhle partu tak úspěšnou. A pochopitelně i pořádná dávka talentu.“
A Ladd se do toho krásně hodí. Vždyť v Atlantě a Winnipegu byl lídrem týmu, posledních šest let nosil na hrudi kapitánské céčko.
„To jen dokazuje, jak skvělou práci ve Winnipegu odvedl. Mezi spoluhráči je hodně oblíbený a my víme, že výborně zapadne,“ pochvaluje si návrat útočníka kouč Chicaga Joel Quenneville. „Řekli jsme mu buď sám sebou a budeš součástí vítězné party.“

To pro třicetiletého rodáka z Maple Ridge (provincie Britská Kolumbie) nebude problém. „Vždy jsem byl spíš tichý chlapík, který ostatní vedl příkladem na ledě. Dařilo se mi přenášet energii na ostatní.“
Nicméně není moc jisté, jak dlouho se Ladd v Chicagu ohřeje. Jeho výplata bude totiž velkou zátěží pro platový strop klubu, takže je možné, že po sezóně se vydá zase jiným směrem.
„Nikdy neříkej nikdy, ale každému je jasné, že platový strop je momentálně dost napnutý. Ale nikdy nevíte, stát se může absolutně cokoliv. A být součástí téhle organizace na delší dobu, to je hodně vzrušující představa,“ tvrdí Ladd.
„Teď jde ale všem o to vyhrát pohár. Od chvíle, co jsem odsud odešel, jsem hrál play off jen jednou, takže si to teď chci pořádně užít,“ dodává na závěr.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -