- Reklama -

Dobrosrdečný Jakupov. Pomáhá nemocnicím, teď pozval na oběd bezdomovce

- Reklama -

Na ledě to letos jemu ani Edmontonu moc nejde, mladý útočník Oilers tak získává u fanoušků „body“ aspoň za skutky mimo led. Nail Jakupov připomněl sobě i zbytku hokejového světa, že dobré skutky dělají svět kolem nás snesitelnějším. Zvlášť když někdo opravdu potřebuje pomoc.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Během cesty skrz centrum Edmontonu narazil Jakupov na bezdomovce, který jej požádal o pár drobných na kávu. Jednadvacetiletý rodák z ruského Nižněkamsku byl štědřejší. Jakupov se muže zeptal, zda nemá hlad. Když dostal kladnou odpověď, pozval ho na oběd.
V nedalekém Sutton Place hotelu za jídlo pro neznámého muže utratil kolem stovky dolarů. Chtěl mít jistotu, že dostane opravdu kvalitu. „Pak se mě zeptal, jestli nemám peníze i na hotel,“ cituje Jakupova kanadský server sportsnet. „Tak jsem mu přidal dalších třicet pět babek…“
„Lidí mi potom potvrdili, že opravdu šel do hotelu a strávil tam noc,“ doplnil útočník Edmontonu.

V případě Jakupova není podobné chování neobvyklé. Ke svému okolí je ohleduplný. Lidem pomáhal už dřív, svoje peníze pravidelně věnuje nemocnicím, pomáhá rodinám, které to potřebují.
„Pár minut, to přece není tolik,“ nelituje ztraceného času. „Pro ně je to ohromné. Pro vás to není tolik, obětovat pár stovek dolarů, ale pro ně je to ohromné,“ dodává ke své pomoci potřebným mladý ruský forvard.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -