- Reklama -

Dojatý Kane oslavil tisícovku. Párty mu zařídil kapitán

- Reklama -

Fanshop týmu
Patrick Kane se dočkal v neděli pokoření velkého milníku. Forvard Blackhawks zaznamenal v závěru třetího dějství utkání proti Winnipegu svůj 1000. bod v NHL, když si připsal druhou asistenci u gólu Brandona Saada na 4:1.
31letý rodák z Buffala dosáhl této hranice jako 90. hráč a nejmladší Američan v historii. Poprávu tak byl jmenován i první hvězdou klání.
„Byl to výjimečný moment. Každý šel na led, aby ho se mnou sdílel. K vidění bylo mnoho tváří, které mají na mém zisku tolika bodů velkou zásluhu. Týmu se teď taky daří a hrajeme dobře. Bylo hezké toho dosáhnout při výhře,“ radoval se Kane po střetnutí, které jeho mužstvo získalo v poměru 5:2 a zvítězilo tak popáté za sebou.


Radost měl pochopitelně i autor památného gólu Brandon Saad.
„Co k tomu můžu říct? Je to speciální hráč. Bylo zábavné s ním hrát během těch let a sledovat jeho úspěchy. Je úžasné, jak celý mančaft naskákal na led a zavalil ho. Jednoduše skvělý večer. Když hrajete dobře a k tomu zažíváte takovéto okamžiky, tak vám to přidá na nadšení,“ sdělil novinářům 27letý útočník.

Celou akci hromadné gratulace přímo na ledové ploše přitom zařídil kapitán Jonathan Toews, který vše domluvil s rozhodčími.
„Nikdy na tento moment nezapomenu, což jsem už chlapcům řekl,“ dodal Kane. „Jen se podívejte na jejich tváře a nadšení, které v nich mají.“
A že byl k fanfárám důvod.
Kane se stal teprve desátým Američanem, který si na hranici tisíce bodů sáhl. Stačilo mu k tomu 953 utkání, ve kterých vstřelil 380 gólů a přidal 620 asistencí.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -