- Reklama -

Domácí tvrz, třetí zápas. Prodlouží Wild svoji úspěšnou sérii?

- Reklama -

„Bude to zase s nulou?“ tážou se před úvodním domácím vystoupením proti Chicagu fanoušci Minnesoty. K optimismu mají i přes nepříznivý stav série 0-2 důvod. Zápasy číslo 3 totiž Divochům v poslední době vycházejí, zvláště když k nim nastoupí na vlastní půdě – a Jestřábi už se o tom několikrát přesvědčili.
„Hrají doma velice dobře,“ uznává kouč Blackhawks Joel Quenneville. „Mají nadšené a vášnivé fanoušky. Víme, jak těžké bude zvítězit v jejich aréně.“


Fandíte Wild? Připojte se k jejich největší české fanouškovské stránce Minnesota Wild CZ/SK.


V roce 2008 si Wild z třetího zápasu úvodního kola play off s Coloradem vezou z Denveru výhru 3:2 v prodloužení. Čtyřikrát potom ve vyřazovacích bojích chybí; když se do nich znovu podívají, vyřadí je sice Chicago hned v prvním kole, ale třetí utkání hrané v Minnesotě končí domácím vítězstvím 3:2, opět v nastaveném čase.
Po další dva roky je Xcel Energy Center ve třetím duelu pro protivníky nedobytnou tvrzí. Loni si z něho Avalanche odvážejí porážku 0:1pp a Blackhawks 0:4, letos tady Bluesmani prohrávají 0:3. „Neudělali jsme jedinou chybu, jedna řada podporovala druhou,“ komentoval zápas z 20. dubna brankář Divochů Devan Dubnyk.
Obránce Jordan Leopold doufá, že s podobnými pocity bude on a jeho spoluhráči odcházet do šatny i dnes večer.
„Když hrajete doma, dostane se vám velké podpory. Potřebujeme dobře začít, být v klidu a užít si zápas. Je to pro nás důležité utkání a když se hraje u nás, je to bonus,“ říká.
Divoši doma v posledních dvou letech v play off neuspěli jen dvakrát z devíti pokusů, ale trenér Mike Yeo krotí přehnaný optimismus. V situaci, kdy jeho svěřenci prohrávají s Blackhawks 0-2 na zápasy, by se nemusel vyplatit.
„Nemůžeme očekávat, že všechno bude najednou v pořádku jen proto, že se vracíme domů. Chicago má velice dobrý tým a já od něho dnes očekávám velice dobrý výkon. Bude to tvrdý zápas,“ varuje kouč Minnesoty.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -