- Reklama -

Domi: Sorry Leafs, ale Habs mají mnohem lepší fanoušky

- Reklama -

Max Domi se nebojí zpestřit okurkovou sezónu odvážným tvrzením na adresu kruciálního soupeře.
Útočník Montrealu byl nedávno tázán na rozdíl mezi fanouškovskou základnou svého týmu a tou od Maple Leafs. Otázka byla o to pikantnější, že jeho otec Tie odehrál za Toronto 777 zápasů.



„Měl jsem celkem štěstí, že jsem vyrůstal v podobném prostředí v Torontu s mojím tátou, ale Montreal je úplně jiný level,“ cituje Domiho stanice TSN. „Chápu, že Leafs mají své fanoušky a Leaf Nation je veliká, ale nic se nedokáže přiblížit Montrealu a jeho fandům. Základna fanoušků Canadiens je neporovnatelná.“
A odůvodnění? 24letý Kanaďan poskytl jasnou odpoveď: „Vyhráli 24 Stanley Cupů. To je vše, co stačí říct. Sorry. Je to jednoduché.“
Poté, co Domi strávil první tři roky své kariéry v Arizoně, se v rámci výměny za Alexe Galchenyuka stěhoval během loňského offseason k Habs. Rozdíl mezi těmito dvěma trhy poznal okamžitě.
„Nebylo to něco, na co bych nebyl připravený, ale skutečně nevíte, co očekávat, pokud nevkročíte na led a nezažijete bruslení v Bell Centre a hraní před 20 000 vášnivými fanoušky. Ti přesně ví, co se děje ve vašem životě, jak se vám daří herně a podobně. Pokud působíte v Montrealu, jste nejšťastnějším člověkem na světě,“ dodal 12. muž draftu 2013.
Domiho první rok v La Belle Province byl velkým úspěchem, když naskočil do 82 duelů, v nichž si se 72 body a 28 góly stanovil svá nová osobní maxima.
Fanda NHL

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -