- Reklama -

Dominic Moore bude pokračovat v Bostonu

- Reklama -

Kanadský hokejista Dominic Moore bude i nadále pokračovat v aktivní kariéře v NHL. Šestatřicetiletý veterán se v úterý dohodl na spolupráci s Bostonem. Zkušený centr uzavřel s vedením Bruins roční kontrakt na 900 tisíc dolarů.
Moore se tak může chystat na třináctou sezónu v NHL. Po NY Rangers, Pittsburghu, Minnesotě, Torontu, Buffalu, Floridě, Montrealu, Tampě Bay a San Jose budou Medvědi už jeho desátým klubem v nejprestižnější hokejové lize světa.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodáka z Thornhill draftovali v roce 2000 ve třetím kole (95. celkově) zástupci NY Rangers. V populárním klubu z Manhattanu působil nejen v úvodu své profesionální kariéry, ale strávil v něm i poslední tři sezóny.
Mooreovi po uplynulém ročníku, ve kterém odehrál 80 utkání s bilancí 6 branek a 9 asistencí, vypršela dvouletá smlouva na tři miliony dolarů a novou mu činovníci Blueshirts již nenabídli. Na začátku července se tak stal nechráněným volným hráčem.
Moore se v NHL prosadil jako důrazný útočník, jenž si svědomitě plní i obranné povinnosti. V základní části soutěže odehrál 765 utkání, ve kterých nasbíral 245 bodů (89+156) a 427 trestných minut. V 93 utkáních play off zaznamenal 12 branek a 16 asistencí.
Foto: justin yamada

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -