- Reklama -

Dostaneš ho první, rozhodl Crosby, že pohár předá do rukou Trevora Daleyho

- Reklama -

Nevzdával se šance, že si finále nakonec přeci jen zahraje. Trevor Daley to nestihnul, přesto bude na předání poháru vzpomínat do konce života. Sidney Crosby podal stříbrný Stanley Cup právě jemu jako prvnímu do náruče, aby se s ním potěšil.
„Nemohlo to být lepší, prostě neuvěřitelné,“ rozplýval se dvaatřicetiletý obránce.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Daley se ocitnul mimo hru po čtvrtém finále konference s Tampou Bay, kdy si zlomil kotník. Přišel tak o možnost zahrát si poprvé za dvanáct let finále. Bojoval, chtěl se vrátit, ale zdravotní stav mu to nakonec nedovolili. Byl odsouzen do role diváka a fanouška.
„Snažil jsem se brát tu situaci, jak nejlépe to šlo. Byl jsem s chlapy, viděl jsem je každý den. Bylo to ohromné, skvělá zkušenost.“
Po čtvrtém finálovém duelu si Daley pohrával s myšlenkou obout brusle a zkusit se vrátit. „Bavil jsem se o tom před pár dny s doktory a ti se tvářili, jako že udělají maximum pro to, aby mě tam dostali,“ řekl obránce Pittsburghu.
Penguins prohráli čtvrtý zápas 2:4, ale pořád to nešlo. „Omotal jsem si nohu tunou pásky, ale stále to nebylo ono,“ mrzelo Daleyho. Byl překvapený, když mu Sidney Crosby řekl, že právě jemu předá pohár jako prvnímu.
„Řekl mi to, když jsem se přijel radovat. Řekl mi: ‚Dám ti ho, dám ti ho první.‘ Byl to velmi zvláštní.“
539760760
Crosby později doplnil, že chtěl Daleyho odměnit také za jeho útrapy, které zažívá s nemocnou matkou. Moc si přála vidět syna s pohárem nad hlavou.
„Hraje už hodně dlouho, ale pořád neměl příležitost,“ řekl na adresu spoluhráče kapitán. „Matku viděl mezi sériemi, nevypadala dobře. Chtěla ho vidět s pohárem. Bylo to pro ni důležité. Utkvělo mi to v hlavě, jak mi to řekl.“
Daley původně reagoval na tu nabídku odmítavě, ale Crosby trval na svém. „Dostaneš ho první,“ rozhodl.
„Je to skvělý hokejista, ale je to ještě lepší osobnost,“ řekl ke Crosbymu, který si navíc po play off odnesl domů i Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče této části sezóny. „Co víc o tom chlapovi můžete říct? Je to dobrý člověk, skvělý hokejista. Je to výjimečný chlap.“
Daley se stal jednou z klíčových posil Pittsburghu, když sem byl v prosinci vyměněn z Chicaga. Přišel sem před sezónou po mnoha letech v Dallasu, u obhájce trofeje se mu ale nedařilo. Jeho rozehrávka a bruslení však  Pittsburghu pomohly, také díky jemu se Tučňáci ve druhé polovině sezóny výrazně zlepšili.
„Přišel jsem sem kvůli možnosti hrát. Dali mi ji a já se jí snažil držet,“ poděkoval za nabídnutou možnost Daley.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -