- Reklama -

Doughty a Kings se dohodli na obrovském kontraktu

- Reklama -

Fanshop týmu
Drew Doughty zůstává v Hollywoodu. Kings v pátek oznámili, že se s hvězdným obráncem domluvili na nové osmileté smlouvě s platností do konce sezóny 2026/27. K podpisu bude moci oficiálně dojít až 1. července.
Osmadvacetiletý Kanaďan, jemuž z jeho aktuálního kontraktu zbývá ještě rok, si podle Darrena Dregena ze stanice TSN vydělá v průměru 11 mil. dolarů ročně.


Doughty svým příjmem předčí i dalšího zadáka P.K. Subbana z Nashvillu, jehož „cap-hit“ činí devět mil. dolarů.
„Drew Doughty je jedním z nejlepších obránců na světě a my jsme nadšení, že jsme si ho mohli zavázat na delší dobu. Je to skvělá zpráva pro naši organizaci i fanoušky,“ uvedl generální manažer Los Angeles Rob Blake.

Ontarijský rodák byl Králi draftován v roce 2008 z 2. místa a od té doby neoblékl v NHL jiný dres. Výrazně se také podílel na zisku dvou Stanley Cupů v letech 2012 a 2014. V roce 2016 byl oceněn Norris Trophy pro nejlepšího zadáka soutěže.
Celkem odehrál Doughty v nejslavnější hokejové lize 770 zápasů s bilancí 102 gólů a 320 asistencí.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -