- Reklama -

Doughty chce na východě zazářit. Brousí si zuby na Norris Trophy

- Reklama -

Obránce Los Angeles Drew Doughty patří ke žhavým kandidátům na Norris Trophy pro nejlepšího beka NHL. Individuální trofej by se hezky vyjímala vedle jeho dvou prstenů za triumf ve Stanley Cupu a dvou zlatých medailí z olympiády.
Jeho tým je momentálně na tripu po východním pobřeží a Doughty si myslí, že dobré výkony právě v těchto zápasech mu mohou dost pomoci.
„Je to moje šance ukázat se lidem na Východě. Mám pocit, že před rokem mě někteří lidé v hlasování úplně vynechali a nevím, jak je to možné. Snad si mě tentokrát na Východě více oblíbí. Chci, aby všichni na vlastní oči viděli, že dokážu hrát dobrý hokej na obou stranách kluziště a zasloužím si být zmiňován v nominacích na Norris Trophy,“ tvrdí Doughty.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jeho jméno se zmiňuje už teď, stejně jako dalších dvou borců – Erika Karlssona a P.K. Subbana. Prvně jmenovaný už Norris Trophy vyhrál dvakrát, Subban ji získal před dvěma lety.
„Vím, že jsem úplně jiný hráč než oni dva, oni hrají úplně jiným stylem než já. Především co se týče defenzívy, o tom není pochyb. Myslím si, že je dva skoro neuvidíte hrát oslabení tří proti pěti, to já hraju skoro pokaždé,“ argumentuje Doughty.
Tady jsou fakta: Karlsson hraje v průměru oslabení necelou minutu za zápas, Subban 2:24 a Doughty 2:59.
„Na druhou stranu jsou asi užitečnější v ofenzívě, na přesilovkách jim to jde lépe,“ uznává vzápětí zadák Kings, kterého před rokem v konečném hlasování o Norris Trophy porazil Karlsson. Obránce Ottawy dostal 146 hlasů, Doughty o dvacet méně. Musel se spokojit také „jen“ s místem ve druhém All-star týmu.

Pro trenéra Los Angeles Darryla Suttera je Doughty nepostradatelnou součástí mužstva a oceňuje také jeho přínos pro mladší spoluhráče. Momentálně vedle něj roste čtyřiadvacetiletý Brayden McNabb.
„Vedle něj se učí, jak hrát v různých situacích. Dělá mu takového mentora,“ libuje si Sutter. „Drew je stavebním kamenem naší poměrně mladé defenzívy. Není to jen o brankáři – Drew se stará o spoustu věcí, většinou díky němu máme v zápasech navrch také silově.“
Bez ohledu na to, jak to s Norris Trophy nakonec dopadne, pro Droughtyho je hlavní prioritou týmový úspěch.
„Samozřejmě bych moc rád trofej jednoho dne vyhrál. Často na to myslím. Nicméně především se starám o to, aby se dařilo Los Angeles Kings a snad se nám zase podaří vyhrát titul. Jestli máme dobrý tým a já budu hrát dobře, může to dopadnout. Norris Trophy je individuální trofej a hlavně jde o týmové úspěchy. Ty jsou pro mne důležitější,“ ujišťuje Doughty před dnešním duelem Kings v Montrealu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -