- Reklama -

Draft 2018: Zadina odrážel otázky na zklamání, Kaut vtipkoval

- Reklama -

Fanda NHLDvěma českým útočníkům, Filipu Zadinovi a Martinu Kautovi, odborníci predikovali, že si je vyberou týmy už v prvním kole draftu. Předpoklady se potvrdily – prvně jmenovaného bral dnes v noci ze šestého místa Detroit, práva na druhého získalo Colorado.
Zadina, jenž strávil uplynulou sezonu v juniorské lize v celku Halifaxu, byl obletován médii od začátku draftu. „Až“ šestá pozice může být zklamáním, obecně se čekalo, že se mladý Čech vměstná do elitní pětky.

V jeho případě se spekulovalo o zájmu Caroliny, kde by měl od příští sezony dostat více prostoru český mladík Martin Nečas, který zářil v lajně se Zadinou na posledním MS dvacítek. Svůj zájem signalizoval také Montreal. Jenže zmíněné kluby nakonec zvolily Andreje Svěčnikova, respektive Jesperi Kotkaniemiho. Po mladém českém střelci sáhl až Detroit.
„Byl jsem překvapený. Mají skvělý tým a doufám, že vše půjde dobře,“ sdělil novinářům již oblečený v dresu a čepici Red Wings. Od reportérů dostal dotaz i na svůj „pád“ pořadím oproti predikcím. „Nechci o tom přemýšlet tak, že jsem „spadl“ na šesté místo. Je to draft, nezajímá mě na jaké pozici jsem byl vybrán. Chci dokázat Detroitu, že učinili správné rozhodnutí,“ odpověděl někdejší pardubický talent.

A co zájem Montrealu, který se před draftem zdál eminentní? „Všichni asi očekávali, že tu budu nyní sedět v barvách Montrealu. Je to draft, může se stát cokoliv. Byl jsem v predikcích na třetím místě, jsem šestý. Čísla mě ale nezajímají, jsem rád, že jdu do Detroitu. Doufám, že mi bude sedět,“ hovořila nová posila michiganského mančaftu.

Kaut chce jít postupně
Druhým Čechem vybraným v prvním kole se stal Martin Kaut z Pardubic. Pro české fanoušky byl jeho výběr ze šestnáctého místa Coloradem příjemným překvapením, jelikož se před draftem objevoval v předpovědích zhruba na pomezí prvního a druhého kola.
„Moje angličtina není moc dobrá, ale budu se snažit,“ řekl novinářům už při příchodu do mix zóny. V čepici a dresu s lavinou se ale rychle rozpovídal. „Byl jsem velmi překvapený. Před dvěma týdny jsem měl operaci srdce a nyní mě draftovalo Colorado. Je to neuvěřitelné,“ podělil se o své pocity s reportéry.
„Jsem připravený hrát NHL, ale vím, že musím postupně. Příští rok chci hrát AHL a uvidíme, jak to bude vypadat po sezoně,“ poodhalila své plány letošní první volba Avalanche.
Jak zná tým Colorada? „Mají skvělé mladé hráče jako MacKinnona, Rantanena, Landeskoga a mě. To jsem samozřejmě vtipkoval. Uvidíme,“ křenil se u namířených mikrofonů Kaut.


Jasno má také o tom, na čem bude muset ještě zapracovat. „Musím zesílit. Teď mám 83 kilo, což pro hráče NHL není příliš. Musím být silnější… A chytřejší,“ neodpustil si další vtípek směrem k novinářům.
Dnes v noci bude na programu druhé až sedmé kolo výběrů. Z Čechů bude asi nejzajímavější sledovat, kdy přijdou na řadu oba gólmani Jakub Škarek a Lukáš Dostál. Na zajímavé místo by se mohl dostat také „Albyho“ syn Kristian Reichel.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -