- Reklama -

Draft NHL se v roce 2018 uskuteční v Dallasu

- Reklama -

Draft National Hockey League v roce 2018 se uskuteční poprvé v historii v Dallasu. Místní Stars budou v nové sezóně slavit pětadvacáté výročí přesunu organizace z Bloomingtonu (Minnesota) do Dallasu (Texas).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Premiérový draft ve druhém století existence NHL bude první, ve kterém budou k dispozici hráči narození v roce 2000,“ sdělil šéf NHL Gary Bettman. „Budoucí hvězdy NHL se objeví v záři reflektorů v American Airlines Center v Dallasu, kde se v příštím roce sejde celá rodina NHL.“
Výběr talentovaných adeptů hokejového řemesla bude hostit hala Hvězd ve dnech 22. a 23. června. Jak už se stalo v posledních letech tradicí, v pátek 22. června 2018 se uskuteční úvodní kolo draftu NHL, zbývajících šest kol proběhne v sobotu.
„Organizace Stars je poctěna tím, že bude ve své jubilejní pětadvacáté sezóně hostit draft NHL. Od našeho příchodu do severního Texasu před sezónou 1993-94 jsme byli okamžitě přijati místní komunitou a máme štěstí, že máme jedny z nejvášnivějších fanoušků v NHL,“ uvedl majitel Dallasu Tom Gaglardi.
„V předchozích 25 letech jsme zaznamenali obrovský rozmach našeho sportu prostřednictvím mládežnických hokejových programů, a díky zapojení a úsilí mnoha obyvatel v jihozápadní oblasti. Draft NHL 2018 bude přehlídkou nové generace mezinárodních talentů a oslaví také úspěch hokeje ve státě Texas,“ řekl Gaglardi.
Lze očekávat, že draft National Hockey League v Dallasu navštíví tisíce fanoušků, početné zastoupení budou mít také rodinní příslušníci hráčů, reportéři z tisku, rozhlasu, televize a dalších médií. Detaily ohledně předprodeje a výše ceny vstupného budou oznámeny později.
„Jménem našeho města bych chtěl poděkovat Garymu Bettmanovi a NHL, že vybrali Dallas jako místo, které bude hostit draft NHL v roce 2018. Ekonomický dopad pro náš region z pořádání této akce bude zhruba 14 milionů dolarů, neboť budeme hostit fanoušky všech 31 klubů NHL, členy hokejové komunity, potenciální kandidáty draftu i jejich rodiny z různých zemí světa. Draft se stane dalším příkladem, proč je Dallas jedním z nejvyhledávanějších míst pro pořádání prvotřídních akcí,“ prohlásil starosta Dallasu Mike Rawlings.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -