- Reklama -

Draft přinese do Buffala devět miliónů dolarů

- Reklama -

O částku uvedenou v titulku by se měly souhrnně navýšit příjmy firem spjatých s cestovním ruchem v souvislosti s letošním draftem NHL, který o víkendu hostí Buffalo. V rozhovoru pro televizní stanici WGRZ to uvedl Brian Hayden z tamního informačního centra Visit Buffalo Niagara.
„Když se tu pořádá některý z obvyklých amatérských sportovních turnajů, jsme šťastní, když jeho přínos pro lokální ekonomiku činí jeden až dva milióny,“ má spočítáno Hayden. „Devět miliónů dolarů, které teď přitečou do místních hotelů, restaurací, pivovarů a dalších podniků … to už je slušná finanční injekce.“
Podle Haydena bude během nadcházejících dnů čtvrtina kapacity všech hotelů v okresu Erie obsazena hosty, kteří se chystají navštívit draft nebo se budou podílet na jeho přípravě. Už nyní je v ubytovacích zařízeních zarezervováno odhadem jedenáct tisíc „člověkonocí“.
Dvoudenní akce, jejímž centrem se stane hokejový stánek First Niagara Center, hostí Buffalo potřetí během svého účinkování v NHL. Poprvé se tak stalo v roce 1991 ve starém Memorial Auditorium – Quebec tehdy „promarnil“ svoji první volbu na Ericu Lindrosovi, jenž odmítl v klubu působit a vynutil si výměnu do Philadelphie. Když se o sedm let později sešli generální manažeři už v nové hale (která ovšem tehdy nesla jméno Marine Midland Arena), činovníci Tampy Bay jako první vybírající pozvali na pódium Vincenta Lecavaliera.
Město u Niagarských vodopádů hostí další významné sportovní akce i v kalendářním roce 2017. V březnu se zde odehrají první dvě kola univerzitního basketbalového šampionátu NCAA, koncem prosince odstartuje v Buffalu juniorské MS v hokeji.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -